Kristel van den Berg toont na haar race in Amerika haar gouden medaille.
Kristel van den Berg toont na haar race in Amerika haar gouden medaille. (Foto: UWM/PS)

Heel snelle steeplechase in Amerika

Fortuna-atlete Kristel van den Berg blijft in Amerika successen boeken. Tijdens de outdoor championships in Louisiana scherpte zij haar eigen clubrecord op de 3000 meter steeplechase weer verder aan en liep zij deze afstand onder de tien minuten.

Door Peter Spek

In het kampioenschap van de zuidelijke en oostelijke staten van Amerika, liep Kristel van den Berg naar een tijd van 9.56.56 minuten. Zij versloeg al haar concurrenten en veroverde hiermee de titel. De in Amerika studerende Fortuna-atlete liep in Louisiana een gecontroleerde race en  straalde zelfvertrouwen uit. Kristel van den Berg spaarde haar krachten door in derde positie van het leidende kopgroepje haar kans af te wachten. Vlak voor de bel van de laatste ronde zette zij een tempoverhoging in  en liep weg van al haar tegenstandsters. Met een snelle laatste ronde van 73 seconden pakte zij op indrukwekkende wijze deze titel in haar laatste studiejaar in Amerika.

Tien medailles

In eigen land hadden de masters van de zwemvereniging ZVVS ook het nodige succes. Op het Nederlands kampioenschap werden niet minder dan tien medailles binnengesleept. Willem Putter haalde de meeste medailles op. De Vlaardinger zorgde voor één gouden medaille op de 100 meter rugslag en vijf keer tikte hij als tweede aan. Een eerste plaats was er ook voor Conny Boer-Buys op de 200 meter vrije slag. Irene van der Laan behaalde het zilver op de 1500 meter vrije slag. Bas van den Nouwelant werd tweede op de 50 meter vrije slag. Deze titelstrijd in Amersfoort kende een spectaculaire afsluiting met een 4x50 vrije slag estafette met René de Jong, Jeroen Hoeksel, Bram Piederiet en Bas van den Nouwelant. De Vlaardingse ploeg tikte als tweede aan.