Regiotaxi: Nieuw centrale en vervoerders vanaf 1 augustus

Op 31 juli 2023 eindigt het contract tussen Rogplus en regiotaxi-vervoerder Noot. Vanaf 1 augustus 2023 plant Munckhof de regiotaxi-ritten, uitgevoerd door Trevvel en Willemsen de Koning. Munckhof blijft het vaste aanspreekpunt voor de reizigers en biedt vervoertips aan, inclusief alternatieve vervoersmogelijkheden zoals Argos Mobiel, scootmobielen en het openbaar vervoer.

Rogplus-directeur Anton van Genabeek zegt dat ze regiotaxi-reizigers bewust willen maken van alle mogelijkheden, zodat ze meer keuzevrijheid ervaren en minder afhankelijk zijn van de regiotaxi-planning. Reizigers kunnen zelf bepalen hoe ze willen reizen. Munckhof helpt bij het kiezen van vervoermiddelen en routes, bijvoorbeeld een combinatie van scootmobiel, OV en regiotaxi.
Gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hebben met Rogplus bepaald dat Munckhof, Trevvel en Willemsen de Koning het beste voldoen aan de eisen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en kosten. Munckhof CEO Tom Roefs zegt blij te zijn met de opdracht en kijkt uit naar een positieve samenwerking.

Munckhof zal zich inzetten om de regiotaxi-reizigers goed van dienst te zijn. Huidige regiotaxi-reizigers hoeven geen nieuwe aanvraag te doen bij Rogplus. In mei en juni 2023 ontvangen zij een brief van Rogplus en Munckhof met informatie over de veranderingen vanaf 1 augustus 2023. Voor vragen kunnen reizigers terecht bij Rogplus. Kijk voor meer informatie op: www.rogplus.nl.