Afbeelding
(Foto: )

Cultuurcafé op 14 juni: Kunst vernieuwt

In het streven om kunst en cultuur te bevorderen, organiseert het Cultuurplatform Midden-Delfland op 14 juni een bijzonder Cultuurcafé met als thema 'kunst vernieuwt'. 

Het evenement biedt niet alleen een gelegenheid voor ontmoeting en uitwisseling, maar richt zich ook op de vernieuwende kracht van kunst en cultuur. Het belooft een inspirerende avond te worden met Roel Beeftink, directeur van het Delftse Fringe Festival, als speciale gast.

"Kunst en cultuur zijn niet alleen om van te genieten; ze hebben ook de potentie om ons anders naar de wereld om ons heen te laten kijken." Tijdens het tweede Cultuurcafé van dit jaar wil de organisatie dieper ingaan op deze vernieuwende mogelijkheden. Roel Beeftink, die kort na de 2023-editie van het Delftse Fringe Festival zijn ervaringen deelt, zal helpen de vernieuwende kant van kunst te ontdekken.

Naast Roel Beeftink zullen ook twee lokale organisaties spreken over hun vernieuwende projecten. Arti Delflandiae en 'Stikkiesjesavond' zullen als voorbeelden dienen van kunst die als 'vernieuwers' fungeren in Midden-Delfland. 

'Kunst en cultuur zijn niet alleen om van te genieten'

Het publiek zal de gelegenheid krijgen om met hen in gesprek te gaan en wellicht zullen deze verhalen de bezoekers inspireren om zelf ook eens iets anders te proberen.

Het programma voor de avond is als volgt:

20:00 uur: Opening door de avondvoorzitter en korte voorstelronde.

20:10 uur: Introductie van het thema 'kunst en cultuur vernieuwt' door Roel Beeftink.

20:25 uur: Presentatie van twee voorbeelden van kunst als 'vernieuwer' in Midden-Delfland: Arti Delflandiae en 'Stikkiesjesavond', gevolgd door een gesprek.

21:00 uur: Korte pauze, gevolgd door een informatief 'rondje' over de plannen voor het najaar.

21:30 uur: Rondvraag en het maken van afspraken voor de komende tijd.


Na afloop van het programma is er volop gelegenheid om te netwerken tijdens de nazit. De toegang tot het Cultuurcafé is gratis, maar een bijdrage voor de consumpties wordt op prijs gesteld. Meld je uiterlijk 10 juni aan via info@cultuurplatformmiddendelfland.nl.

Afbeelding