Ricky Koole gaat terug naar haar roots in Schipluiden.
Ricky Koole gaat terug naar haar roots in Schipluiden. (Foto: PR)

Troubadours on tour door Zuid-Holland

Algemeen

Vanaf woensdag 25 januari is de nieuwe serie De Troubadours te zien op TV West en via de onlinekanalen van Omroep West.

In De Troubadours trekt presentator en muzikant Christon Kloosterboer door het noordelijk deel van Zuid-Holland en maakt kennis met artiesten die uit deze regio komen terwijl zij hem rondleiden door hun eigen streek of stad. Zij vertellen waarom juist die plek hen inspireert. Ter plekke wordt een nieuw nummer bedacht, gecomponeerd en uitgevoerd. De vijf artiesten zijn: Roel van Velzen (Delft), Tim Akkerman (Den Haag), Ed Struijlaart (Leidschendam), Ricky Koole (Schipluiden) en Gerda Havertong (Den Haag).

De Troubadours
In het nieuwe muziekprogramma De Troubadours trekt presentator en muzikant Christon Kloosterboer door het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland met zijn pick-up truck, op zoek naar mooie verhalen. Tijdens zijn reis maakt hij kennis met verschillende muzikanten die aan hem vertellen over hun binding met deze regio. Eenmaal aangekomen op locatie vertellen de muzikanten een bijzonder en persoonlijk verhaal over de plek die hem of haar inspireert. Dit vormt de basis voor het liedje dat de artiest op diezelfde dag samen met Christon bedenkt, componeert en uitvoert. Deze ‘troubadours’ brengen landschap, geschiedenis, de regionale cultuur en muziek samen. De uitzenddata van de verschillende afleveringen op TV West zien er als volgt uit:

Roel van Velzen, Delft (25 januari)
Roel gaat met Christon onder meer naar de zolderkamer van zijn ouderlijk huis in Delft, zij bezoeken de Oude Kerk en ontdekken meer over de Delftse schilder Johannes Vermeer.

Tim Akkerman, Den Haag (1 februari)
De ras-Hagenees Tim Akkerman neemt Christon mee naar muziekcafé De Paap, de plek waar Di-rect begon en zij bezoeken de Noordpier. Daarnaast wordt de Haagse muziekgeschiedenis doorgenomen met Peter de Ronde, oud-gitarist van The Golden Earrings.

Ed Struijlaart, Leidschendam (8 februari)
Christon start met Ed Struijlaart in de Petrus en Pauluskerk in Leidschendam, waar Ed ooit in het kerkkoor zat. Ook rijden zij richting Stompwijk waar de kleine Ed vroeger fietste. Zij bezoeken daar de 91-jarige molenaar van De Molendriegang Stompwijk.

Ricky Koole, Schipluiden (15 februari)
Ricky Koole gaat met Christon terug naar haar roots in Schipluiden waar haar ouders een pannenkoekenhuis hadden en haar familiegeschiedenis vol zit met verzetshelden. Op een schip van haar oud oom, dat dienst deed om Engelandvaarders en wapens te smokkelen, vaart Ricky over de Vlaardingervaart.

Gerda Havertong, Den Haag (22 februari)
In de laatste aflevering maakt Christon een ronde langs de plekken in Den Haag die voor Gerda Havertong zeer veel betekenen. Zij kwam op 20-jarige leeftijd vanuit Suriname in Den Haag wonen bij een Haagse dominee en zijn gezin. Christon en Gerda gaan langs bij de Duinzichtkerk én worden verrast door groep 3 van de Beatrixschool in de Schilderwijk; de school waar Gerda in de jaren ‘60 les gaf.

De Troubadours op Radio West, YouTube en Spotify
De nieuw geschreven nummers worden opgenomen in de playlist van Radio West en zullen daar dus ook geregeld te horen zijn. Via de website en gratis app van Omroep West zijn de afleveringen ook terug te kijken.