De Hoornbloem in Den Hoorn is een van de locaties waar in Midden-Delfland gestemd kan worden.
De Hoornbloem in Den Hoorn is een van de locaties waar in Midden-Delfland gestemd kan worden. (Foto: Google Maps)

Provinciale Statenverkiezingen: hier kun je stemmen in Midden-Delfland

Politiek Provinciale Statenverkiezingen 2023

Op woensdag 15 maart 2023 vinden de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen plaats. In dit artikel geven we een overzicht van de stembureaus in Midden-Delfland waar kiezers die dag hun keuze kunnen aangeven op het stemformulier. Alle locaties zijn rolstoeltoegankelijk. Blinden en slechtzienden kunnen terecht in de Dorpshoeve in Schipluiden.

In Midden-Delfland stemmen we op 15 maart voor een nieuw bestuur van de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap Delfland. Maar indirect beïnvloedt onze stem voor de Provinciale Statenverkiezingen ook de samenstelling van de Eerste Kamer.

Je kan stemmen op elk stembureau binnen je gemeente. Uiterlijk 14 dagen voor de verkiezingen krijg je een uitnodiging om te stemmen: een stempas. Om in een andere gemeente binnen de provincie Zuid-Holland te stemmen, moet een kiezerspas aangevraagd worden.

Tijden en voorzieningen

Stemmen kan 15 maart van 7.30 uur tot 21.00 uur, behalve in de Korpershoek in Schipluiden. Dit stemlokaal is geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Er zijn in de dorpskernen Maasland en Den Hoorn elk drie locaties waar gestemd kan worden. In Schipluiden zijn er twee stemlocaties. In de Dorpshoeve kunnen blinden en slechtzienden zelfstandig stemmen met behulp van een stemmal en een soundbox.

Stemlokalen Den Hoorn

Stemlokalen Maasland

Stemlokalen Schipluiden

Nodig om te stemmen

Om te mogen stemmen met de stempas die je per post toegestuurd hebt gekregen, is een identiteitsbewijs nodig dat niet langer dan 5 jaar verlopen is. Dit kan een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsvergunning zijn. 

Wie de pech heeft dat zijn of haar identiteitsbewijs gestolen of vermist is geraakt op de dag van de verkiezingen, kan stemmen met een verklaring van vermissing, afgegeven door de gemeente. Een pasje met een foto is dan wel nodig, óf een schriftelijke volmacht.

Met dank aan de Gemeente Midden-Delfland.