Willem Berkhout zit altijd vol plannen.
Willem Berkhout zit altijd vol plannen. (Foto’s: Ria Bakker en GvW-T)

Verrassende expo in Beeldenkas

Op het oog lijkt het een gewone kas waar planten in groeien maar als je eenmaal binnen bent, val je van de ene verbazing in de andere. Een bezoek aan de Beeldenkas in Schipluiden is een bijzondere ervaring!

Verrassende expo in Beeldenkas

Gemma van Winden-Tetteroo

Willem Berkhout was tuinder totdat hij zomaar begon met het maken van kleurrijke beelden. Een bonte verzameling ontstond onder zijn handen. Willem is autodidact en maakt heel aparte kunst. Zijn creaties worden in de juiste vorm gemaakt en daarna voorzien van mozaïek. Vaak gebruikt Willem ook stukken ijzer, afval, veren, van alles benut hij om zijn fantasie de vrije loop te gunnen.

Kleurrijk

Hij heeft inmiddels ruim 300 metershoge beelden staan, de een al kleurrijker dan de andere. Sommige staan in groepen. Ze zijn altijd apart en een beetje bizar, ontstaan in de geest van de kunstenaar. Hoewel zijn kas helemaal vol staat, verkoopt Willem geen van zijn beelden. Zo is er dus vanzelf een museum ontstaan. Voor een paar euro kun je er terecht om alles van dichtbij te bewonderen. Er valt heel veel te zien dus neem je tijd!

Welkom

De beeldenkas is te vinden aan de Gaagweg 15. Een groot slank beeld wijst je de weg richting de lange laan en de tentoonstellingsruimte. Aan de andere kant van de kas staan ook wat ijzeren beelden langs de Vlaardingervaart, want sommige gasten komen met de boot om de collectie te bekijken. De beeldenkas is open van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Als je geluk hebt, staan de koffie en thee klaar. Voor meer informatie: 06 5120 6513 of mail naar marianberkhout@gmail.com.. Neem alvast een kijkje op www.mozaiekbeeldenkas.nl. In de zomer worden er regelmatig activiteiten georganiseerd en is er van tijd tot tijd levende muziek. Een mooi doel voor een familie-uitje of vriendenbijeenkomst.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding