Repaircafe in Den Hoorn.
Repaircafe in Den Hoorn. (Foto: GvW-T )

Midden-Delfland is recycle-bewust

Het wordt steeds belangrijker om goed voor de wereld om ons heen te zorgen. Daarom is het zinvol om spullen een tweede kans te geven. Waarom nieuwe artikelen kopen als je ook gedragen kleding, gebruikt speelgoed of bijvoorbeeld een tweedehands fiets kunt benutten? In Midden-Delfland zijn diverse organisaties die zich hier sterk voor maken.

Gemma van Winden-Tetteroo

In onze dorpskernen wordt regelmatig een Repaircafé gehouden. (Aanstaande vrijdag in De Dorpshoeve in Schipluiden!) Zo kunnen spullen die op zich nog goed zijn maar een klein defect vertonen vaak nog door gemotiveerde vrijwilligers gerepareerd worden. Het is een dankbaar klusje want de eigenaar van het ingebrachte item is altijd weer blij als het apparaat, het kledingstuk of speelgoed weer gebruikt kan worden. Probeer het gerust eens uit!

Het kleine P-rijsje

In Den Hoorn is van tijd tot tijd de kinderbeurs ‘Het kleine P-rijsje’. Hier worden in de Rijstuin aan de Woudseweg goede gebruikte kinderspullen gebracht. Te denken valt aan kleding, speelgoed, boekjes, puzzels, eigenlijk teveel om op te noemen. Die artikelen gaan voor een klein prijsje naar een nieuwe eigenaar. De opbrengst gaat naar een aantal goede doelen en een deel ook naar de kerkelijke gemeente. Zo wordt hergebruik gestimuleerd. Het kleine P-rijsje draait al jaren!

Kringloop

In Schipluiden is maandelijks een Repaircafé en de kringloopmarkt ten behoeve van de Dorpskerk van Schipluiden doet wekelijks goede zaken. Elke dinsdag kunnen daar spullen gebracht worden en elke tweede en vierde zaterdag van de maand is de kringloop achter de Albert Heijn geopend.

Allemaal goede doelen die passen in het streven naar duurzaamheid!

Onderschrift foto 1: 

Onderschrift foto 2: 


Kringloopmarkt in Schipluiden.