Bij iedere activiteit en evenement in de stad zijn ze onmisbaar.
Bij iedere activiteit en evenement in de stad zijn ze onmisbaar. (Foto: aangeleverd)

Gezocht! De verkeersregelaar

Nieuws

SCHAGEN / HOLLANDS KROON - Voor sommige mensen zijn ze onzichtbaar, maar bij iedere activiteit en evenement in de stad zijn ze zeker onmisbaar. We hebben het over dé verkeersregelaars. 

Een groep enthousiaste vrijwilligers die ervoor zorgt dat het verkeer zonder problemen doorrijdt. Of juist niet, want soms moeten ze de mensen tegenhouden omdat er geen doorgang meer is in verband met het evenemententerrein. 

‘Je maakt van alles mee’

Ruud Gooijer is de sturende kracht achter het team van verkeersregelaars in Schagen en Hollands Kroon. Hij doet dit mooie werk nu al bijna 12 jaar. Geheel belangenvrij. ‘Ik vind het leuk om in contact te zijn met de mensen’, aldus Ruud. ‘Je bent bij de grootste evenementen aanwezig en het eten en drinken wordt verzorgd. Ook al ben je aan het werk, je maakt van alles mee, wat wil je nog meer?’ Qua grote evenementen kun je denken aan de kermis, maar ook de intocht van Sinterklaas, de Wielerronde in ’t Veld of het Koningsfeest op de Markt. Naast het verkeer regelen, ben je soms ook de steun en toeverlaat voor toeristen die de weg niet meer weten. Het gekste wat Ruud ooit heeft meegemaakt gebeurde tijdens de Zomerbraderie. Een Duitse man vroeg hem waar zijn auto stond, hij was compleet de weg kwijt. Uiteraard heeft Ruud hem geholpen en de weg gewezen. Mede door de vergrijzing, wordt het team van vrijwillige verkeersregelaars steeds kleiner. En daarom is vanuit Stichting Evenementen Schagen (SES) een actie op touw gezet. ‘Deze mannen en vrouwen zijn essentieel voor onze evenementen’, legt Piet Hein de Boer uit. ‘Zonder verkeersregelaars ook geen Popweekend of Paasvee.’ Daarom gaan we samen op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

Houd jij ervan om in de buitenlucht te zijn? Ben je actief en fysiek sterk genoeg om de hele dag op je benen te staan? En zou jij je steentje willen bijdragen aan de mooiste evenementen hier in de kop van Noord-Holland? Meld je aan! Alle nieuwe verkeersregelaars ontvangen vanuit SES een dinerbon voor 2 personen (na het behalen van de proeftijd). Of ken jij iemand die perfect in dit plaatje past? Draag hem of haar aan. Ook voor jou hebben we een leuke attentie. Alle verkeersregelaars krijgen een nieuwe set werkkleding. Tijdens de werkdag krijg je een portofoon en wordt lunch of diner verzorgd. Reiskosten worden vergoed en 1x per jaar is er een gezellig teamuitje. Aanmelden kan via een mail naar info@verkeersregelaar.nl Of bel naar Ruud Gooijer 06 23 207 428