De opbrengst is bestemd voor Het Tweede Huis.
De opbrengst is bestemd voor Het Tweede Huis. (Foto: aangeleverd)

Fietsen over Hemels mooi Wieringen

Nieuws

WIERINGEN - De inmiddels ingeburgerde fietssponsortocht over Wieringen wordt donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag georganiseerd. Dit jaar is het doel van de sponsortocht de in aanbouw zijnde hospice ‘het Tweede Thuis’. Op de prachtige locatie worden de vormen van het pand al zichtbaar.

Opbrengst voor hospice Het Tweede Huis

De route van de fietstocht is voor iedereen verschillend, omdat je bij wijze van spreken kan starten vanuit je eigen fietsenschuurtje. Het is dus geen vaste route. De route bestaat uit een kaart van Wieringen met daarop 15 punten gemarkeerd. Deze punten zijn op een speelse, verrassende manier in beeld gebracht, zodat er ook een soort puzzeltocht effect ontstaat. Hoe en of je alle punten aan doet is aan jou.

Thema

Omdat het thema dit jaar ‘waar iedereen zich thuis mag voelen’ is, hebben de gekozen routepunten een link met huis en thuis, soms met een knipoog, soms met een serieuzere blik. Een inkijkje: ‘Lichthuis gezien door het oog van het Stuurhuis’. Twee huizen in één beeld gevangen. Zo zou een routepunt op de fietsroute dus omschreven kunnen worden. Het is aan de vindingrijkheid van de deelnemers om te achterhalen wat de exacte locatie is. Voor de mensen die niet zo bekend zijn op Wieringen wordt een preciezere locatie-omschrijving bijgeleverd, zodat ook zij alle punten kunnen vinden.

Routepunten

Op zeven van de vijftien routepunten worden de deelnemers voorzien van een hapje of drankje die door sponsors beschikbaar gesteld zijn. Dus ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Ook is er op bepaalde punten een toiletgelegenheid beschikbaar. Is door het lezen van deze informatie jouw enthousiasme gewekt, houd je wel van een rondje fietsen en vind je het belangrijk dat het Wieringer Hospice er komt, stap dan op donderdag 18 mei op de pedalen. Starten kan vanaf 11.30 uur en tot 16.00 uur is een aantal routepunten bemand, maar niemand houd je tegen als je iets langer de tijd neemt om alle ‘huis en thuis’ punten aan te doen.

Hoe meedoen?

Geef je op, dat kan via de mail: s.jorna1@quicknet.nl, je krijgt dan digitaal de bevestiging, de routeplattegrond met de punten, foto’s van de routepunten met daarbij de cryptische omschrijving en de gedetailleerde routebeschrijving. Ook ontvang je dan het rekeningnummer waar een donatie op gestort kan worden. Er is bewust gekozen dat geen inschrijfgeld betaald hoeft te worden. Iedereen mag naar eigen kunnen doneren. We hopen natuurlijk wel op een mega hoog eindbedrag, tot stand gekomen door ontelbaar veel deelnemers en de vele donaties. Ook bedrijven worden van harte uitgenodigd om deel te nemen.