Verzamelaars collectief Oude Glorie.
Verzamelaars collectief Oude Glorie. (Foto: aangeleverd)

Oude Glorie stelt de deuren weer open

Nieuws

WIERINGERWERF - Al vele jaren stelt het verzamelaars collectief Oude Glorie haar deuren op elke eerste zaterdag van de maand. Deze keer zijn dit de volgende datums die je kunt noteren. 6 mei, 3 juni, 1 juli, 5 aug., 2 sept. en als laatste 7 oktober van 13.00- tot 17.00 uur. In de loop van de tijd zijn er wijzigingen gekomen in het leden bestand en deelnemers.

Grote collectie John Deere trekkers

Dit jaar zullen Piet Zeeman aan de Havenweg 11 en Gerrit Roza aan de Oom Keesweg 22 de deuren openen. Er is van alles te bewonderen Piet Zeeman heeft een grote collectie met John Deere trekkers staan en daarnaast heel veel oude werktuigen en machines. Een rondleiding is hier geen overbodige luxe want je wordt aardig bij gepraat door Piet. Hij weet enorm veel van de machines en het gebruik hiervan. Dit museum, zo mag je het ondertussen wel noemen, heeft gelukkig een opvolger door de zoon Arie. Daar mogen we erg blij mee zijn want dit mag niet verloren raken. 

‘Je moet een keer stoppen hè’

Voor Gerrit Roza zal dit jaar de laatste zijn. Met alle liefde van de wereld heeft hij zijn spullen van grootmoeders wasrek tot aan aardappelzakken verzameld. “Je moet een keer stoppen hè,“ aldus Gerrit. Hij vindt het jammer dat er geen opvolger is.

Kommer Klok

Hij heeft samen met Piet Zeeman en Kommer Klok deze club opgericht. Grote man achter de Oude Glorie was toch wel Kommer Klok. Maar er waren er meer ook Theo Janssens was een graag gezien lid. Hij had in zijn kasje achter huis een enorme collectie staan van allerhande gereedschappen. Ze worden gemist in het collectief.

Gratis entree

De eerste dag dat Gerrit en Piet weer van alles willen vertellen zal op zaterdag 6 mei a. s. zijn. Gratis entree en volop parkeerplaats. Een mooi tochtje op de fiets afsluiten met een bezoekje aan een van de twee of beide is natuurlijk ook mogelijk.

Mooie tuin

Bij de familie Roza aan de Oom Keesweg 22 Wieringerwerf is de tuin voor iedereen op de openingsdagen toegankelijk. Het is een fantastische mooi aangelegde tuin ontworpen door Gerrit zelf. Een grote vijver maakt het geheel af. De moeite waard om eens door heen te lopen.