Roon Staal.
Roon Staal. (Foto: aangeleverd)

Benefietconcert Roon Staal in Het Vikingschip Den Oever

Nieuws

DEN OEVER -  Roon Staal speelt in Cultureel Centrum Het Vikingschip in Den Oever. A Piano, a Song, a Voice. And a Good Feeling. Iedereen van harte welkom. Roon woont op Wieringen en is vooral daarbuiten wereldwijd bekend. Hij komt op verzoek van het Team ALStoppers. De ticketprijs gaat 100% naar Stichting ALS Nederland.

Zaterdag 13 mei

Alles heeft te maken met de deelname op 8 juni aanstaande van team ALStoppers.nu aan de Tour du ALS, 21 kilometer wandelend of fietsend de berg op. De opgehaalde sponsorgelden zijn voor onderzoek naar oorzaak en behandeling van de ziekte ALS. Overheid en bedrijven doen dit nauwelijks, er valt simpelweg te weinig aan te verdienen. De impact van deze ziekte is echter zeer ernstig, de patiënt zal uiteindelijk volledig verlamd raken en komt zodoende, omdat bewegen, zelf ademen en communiceren niet meer mogelijk is, in een locked-in situatie terecht. Gevangen in eigen lichaam. 

Bij het ALS centrum in Nederland krijgen iedere week tien mensen de diagnose ALS.Tickets te verkrijgen via de link: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/roon-staal-in-concert, aanvang: 19.30 Doneren op gehele team of één van de teamleden kan via: www.tourduals.nl/teams/alstoppers-nu/donate. Aansluiting bij het team is nog steeds mogelijk. Hardlopen, wandelen of fietsen (ook elektrisch!) de berg op! Meer info: www.ALStoppers.nu. 

Ik hoop echt dat er op tijd genoeg geld tevoorschijn komt

Jolanda Schoonhoven, patiënt in deze, noemt: ‘Ik hoop echt dat er op tijd genoeg geld tevoorschijn komt, met alle acties wereldwijd, om mijn ziekte een halt toe te roepen.’