Een prachtig divers programma.
Een prachtig divers programma. (Foto: Muziektuin Schagen)

Een bezoek aan de Muziektuin in mei

Uitgaan

SCHAGEN - De Muziektuin Schagen heeft een prachtig programma neergezet om in de gehele maand mei te genieten van muziek. Met maar liefst negen bandjes die je gratis kunt bezoeken zit er altijd wel iets tussen voor jou. Schagens Harmonie opent zondag zeven mei het seizoen. Een goed begin is in dit geval zeker het halve werk.

Schagens Harmonie 7 mei

Schagens Harmonie opent het Muziektuinseizoen met een optreden. Het is een gezellige en enthousiaste groep muzikanten die staan voor een ‘harmonie’ waardig optreden. Er zijn twee orkesten: het hoofdorkest en het opleidingsorkest.

Slagwerkgroep DSV Warmenhuizen 7 mei

De Slagwerkgroep bestaat uit zowel jeugd als volwassen enthousiaste muzikanten. Er wordt een gevarieerd programma ingestudeerd met Zuid Amerikaanse, Afrikaanse, Japanse en klassieke muziek op instrumenten zoals djembe, sabar, doun-doun, conga en kleine slagwerkinstrumenten.

Geejee zanger-gitarist 7 mei

Zanger/gitarist Gertjan Crielaard, oftewel Geejee, maakt Nederlandstalige liedjes die worden ingegeven door persoonlijke observaties en de verwondering die dat oplevert. Hij brengt zijn liedjes in elementaire vorm met akoestische gitaar en zang.

New Monkeys 14 mei

The Monkeys zijn in de jaren 60 opgericht in Egmond-Binnen en waren beroemd en berucht in met name Noord-Holland. De band speelt voornamelijk covers van de toppers uit die tijd, onder andere the Shadows, Rolling Stones, Beatles, Creedence Clearwater Revival, Sandy Coast en Roy Orbinson.

M.A.F. Mirjam and Friends 14 mei

M.A.F Mirjam and Friends is een vijfkoppige band die met veel plezier countrymuziek, Southern rock, folkmuziek, hedendaagse muziek en muziek uit vervlogen jaren spelen. De band heeft zelfs een paar eigen nummers in het repertoire, waaronder een lied in het West-Fries.

Vita & Ronald 21 mei

Vita & Ronald is een semi-akoestisch duo uit Hilversum met een repertoire dat het best valt te omschrijven als Americana. Ze spelen country-, blues-, pop-, rock- en folksongs met tweestemmige zang. Ze spelen nummers van onder andere The Everly Brothers, Merle Haggard, Elmore James, Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones, Bob Dylan en af en toe een eigen nummer.

Blue Coat 21 mei

Blue Coat is een band met invloeden vanuit de Jazz, Blues, Latin en Pop. Deze zeskoppige formatie speelt een aantrekkelijke mix van bovengenoemde muziekgenres. Kenmerkend voor het geluid van Blue Coat is een open sound met veel mogelijkheden tot dynamiek en improvisatie. Dit geeft vooral voordelen voor de intieme ballads vanuit het Latin- en Popregister.

Heffe Breek Bent 28 mei

De Heffe Breek Bent, een band van oudere jongeren die allen gek zijn op muziek maken. Sinds een paar jaar spelen we met zangeres Maureen waardoor we ons oude repertoire aan de kant hebben gezet en meer liedjes zijn gaan spelen waarin de vrouwenstem een centrale rol inneemt. Denk daarbij aan Fleetwood Mac, Shocking Blue en Amy Winehouse.

Koor Grenzenloos 28 mei

Het koor Grenzenloos is door de fam. Van Diepen en fam. Van ’t Hoff opgericht in januari 2000 te Obdam onder het motto: ‘Een nieuwe eeuw... een nieuw koor!’ Grenzenloos is een klein koor, bestaande uit 5 zangers en 7 zangeressen en zij worden vast begeleid door Edwin Borst op piano, Rob Mulder op gitaar, bas en banjo. Daarnaast nemen leden van het koor zo nu en dan de begeleiding op basgitaar, en dwarsfluit voor hun rekening. Kees Bood draait tijdens de concerten aan de knoppen en de muzikale leiding is in handen van dirigent Rens Boerke uit Heerhugowaard. Het koor probeert een zo breed mogelijk repertoire in verschillende talen te brengen. Voornamelijk pop, maar ook onder andere stukken uit musicals.