Wanneer neem jij een duik?
Wanneer neem jij een duik? (Foto: bestuur Zwembad Waarland)

Nieuwe kleedcabines, toiletgroepen en warme douches

Nieuws

WAARLAND – Zwemmen bij Zwembad Waarland is nu nóg plezieriger geworden. Bij de start van het nieuwe zwemseizoen afgelopen zaterdag zijn nieuwe kleedcabines, familiekleedkamers, warme douches en toiletgroepen geopend door wethouder Puck de Nijs van gemeente Schagen en Martin Dekker namens Badpop.

Zwemband Waarland is klaar voor spetterend seizoen

Zwemmen zat er nog even niet in, want daarvoor was het nog net te koud, maar desalniettemin werd op het complex van het openluchtzwembad aan de Jonkerstraat het officiële startschot gegeven voor weer een mooie zwemzomer. “De nieuwe accommodatie is een aanwinst voor het zwembad en daarmee voor het dorp”, zegt zwembad-voorzitter Kees Stoop.

Vrijwilligers

Net als alle veranderingen en vernieuwingen die in de afgelopen jaren plaatsvonden op het terrein - waar zowel een chloor- als natuurbad te vinden is - is dat ook nu weer gebeurd dankzij de inzet van vele vrijwilligers. “Ze hebben heel wat van hun vrije zaterdagen op het zwembadterrein doorgebracht om met elkaar wat moois neer te zetten voor iedereen die ons zwembad bezoekt”, zegt Stoop. Als eerbetoon aan al die vrijwilligers werd een plaquette onthuld met de tekst ‘Vrijwilligers worden niet betaald. Niet omdat ze waardeloos zijn, maar omdat ze onbetaalbaar zijn.’

Het zwembadbestuur is blij met alle steun die het krijgt. “Niet alleen van die vele vrijwilligers”, zegt Stoop, “maar ook van de Rabobank, Zonneparkfonds Schagen, het Waarlandfonds, Dorpsraad Waarland, Badpop, gemeente Schagen en veel Waarlandse ondernemers.”

Binnenkort echt open

Zodra het weer het toelaat en de temperatuur wat aangenamer is, zal het zwembad de deuren openen en kan er naar hartenlust worden gezwommen.

De nieuwe accommodatie.