Het Parkinson Café is een ontmoetingspunt voor mensen met Parkinson(isme).
Het Parkinson Café is een ontmoetingspunt voor mensen met Parkinson(isme). (Foto: aangeleverd)

Parkinson Café in Schagen

Nieuws

Mevrouw Rita van Slageren geeft 9 mei een lezing/workshop over een eeuwenoude Chinese bewegingsmethode Zhineng Qigong. Dit betekent kort gezegd: ‘werken met energie’. Tijdens de bijeenkomst vertelt Rita graag meer over deze Chinese bewegingsmethode en worden kleine oefeningen gedaan om persoonlijk te kunnen ervaren wat het is en hoe het voelt. De oefeningen kunnen staand en zittend worden uitgevoerd.

SCHAGEN - Het Parkinson Café is een ontmoetingspunt voor mensen met Parkinson(isme), hun naasten en overige geïnteresseerden. In het café worden lezingen en presentaties gehouden, maar er is ook plaats voor gesprekken en activiteiten.

Balans

Voor mensen met Parkinson is Zhineng Qigong zeer geschikt. Men krijgt bij Parkinson onder andere te maken met spanning, balansverlies, moeilijkheden met lopen en een energietekort. De oefeningen zijn gericht op balans, lichaamshouding, ontspanning en energiestroming en zijn zeer effectief.

Eenieder is van harte welkom in wijkgebouw de Groene Schakel aan de Iepenlaan 56 in Schagen. Inloop vanaf 9.30 uur, aanvang 10.00 uur en sluiting rond 11.30 uur.