De nuchtere en altijd goedlachse Trien.
De nuchtere en altijd goedlachse Trien. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

De oudste bewoner van Waarland

Vervolg voorpagina

Trien kwam uit een gezin met twee broertjes en vier zusjes. Met haar man Jan Bommer, die in 2000 overleed, kreeg ze zeven kinderen. Inmiddels zijn twee van hen gestorven. "Dat waren roerige en zware tijden. Afgelopen december is mijn zoon Arin overleden. Ik mis hem heel erg, maar je moet door. Gelukkig ben ik iemand die dat kan. Onze dochter Marian overleed in 1969. Vanaf 1963 was zij slachtoffer van de mazelen, dat is naar haar hoofd gestegen en ze kreeg een tumor. In en in triest, maar we moesten door.”

'Ik ben trots op hen'

Ze vervolgt dat ze Arin elke dag mist. Hij was haar maatje. “Hij heeft elke dag voor me gezorgd en gekookt.” In haar hele leven heeft ze veel steun gekregen van haar kinderen en inmiddels ook van haar klein- en achterkleinkinderen. “Ik ben zo trots op hen!”


Voordat de fotograaf zijn plaatjes mocht schieten werd een snelle controle gedaan op haar uiterlijk. “Ik hou ervan om er goed verzorgd uit te zien, dat is gewoon mijn stijl.” De ketting om haar hals werd goed gelegd en haar blouse moest netjes zitten. Na de ‘klik’ van de fotograaf klonk een tevreden lach, want ja, reuring? Daar houdt Trien nu eenmaal van… “Ik heb allemaal lieve mensen om mij heen, dat is echt waar.”