Betovering van Klank
Betovering van Klank (Foto: Jan Meurs)

Betovering van Klank: Muzikale Reis door de Reformatie

Uitgaan

WARMENHUIZEN - Laat je deze zomer betoveren door de muzikale klanken van vocaal ensemble Dieci Cantanti tijdens de twee bijzondere concerten ‘Betovering van Klank’. Muziek aan beide zijden van de Reformatie

Je wordt meegevoerd door de prachtige vocale klanken van Dieci Cantanti, een groep gevormd door getalenteerde zangers uit Noord-Holland. Dieci Cantanti heeft een stevige reputatie in de regio op de regionale concertpodia.

Het twaalfkoppige ensemble zal onder leiding van Jan van Zelm in de magische wereld van de Reformatie duiken en muziek van verschillende componisten ten gehore brengen. Tijdens het programma, dat rondom de Reformatie is opgebouwd, word je meegenomen op een unieke muzikale reis bestaande uit verschillende periodes en stijlen.

Combinatie

Luister naar werken van beroemde Renaissance-componisten zoals Christóbal de Morales en Orlando di Lasso. Ook de toegankelijke polyfone stijl van Tomás Luis de Victoria zal niet ontbreken en zal je zeker weten te raken.

Het ensemble brengt de homofone zangstijl van Melchior Franck en Andreas Hammerschmidt tot leven. De combinatie van deze diverse stijlen zorgt voor een unieke en onvergetelijke muzikale ervaring. 

Inspirerend

“Het bijzondere aan het werken met Dieci Cantanti is dat de zangers zich onderscheiden doordat ze in staat zijn om mijn ideeën als zanger en dirigent om te zetten in prachtige muziek, waardoor het niveau van repetities en concerten bijzonder hoog is. Het ensemble heeft een open instelling waardoor ik de vrijheid heb om bijzonder repertoire te kiezen dat elders in de regio niet vaak wordt uitgevoerd. Het is inspirerend om samen te werken met een groep die zo toegewijd is aan het realiseren van de visie van de dirigent en het creëren van een unieke muzikale ervaring voor het publiek”, vertelt Jan van Zelm.

Het concert bijwonen? Zaterdag 10 juni begint Betovering van Klank 20:15 uur in de Oude Ursulakerk te Warmenhuizen. Zondag 11 juni 15:00 uur in de Kapelkerk in Alkmaar.

Reserveren wordt aangeraden en kan via www.diecicantanti.nl of 06-10301986Toegangsprijs: 15,- euro of 12,50 euro voor kinderen en CJP.