De 23-jarige vrouwelijke scheidsrechter Manon Plandsoen uit Leidschendam heeft in het damesvoetbal al op het hoogste niveau wedstrijden gefloten. (Foto: VV Rozenburg)

Zowel VV Rozenburg als SC Botlek schieten niks op met 0-0

De wedstrijd tussen VV Rozenburg en SC Botlek zaterdag 13 mei 2023 bleef puntloos aan beide kanten.

Lekker zonnig voetbalweer. Voor het ontlopen van de nacompetitie en knokken voor tenminste de bevrijdende achtste plek op de ranglijst, heeft de neutrale toeschouwer geen wedstrijd gezien onder het motto ‘erop of eronder’. Het eindresultaat is een gelijkspel waar beide ploegen niks mee opschoten.

Spelers

Lars Bekker en Sander Kraaijeveld waren weer terug in de achterste linie. Silvio Spiessens verving Benny van der Meer, die weer sukkelde met zijn enkel, en Maik den Ouden, ook weer terug, nam plaats op de bank. Stefano Tavares had vrijaf en Jeroen Brobbel zat in de lappenmand.

Vrouwelijke scheidsrechter

De wedstrijd werd geleid door de 23-jarige vrouwelijke scheidsrechter Manon Plandsoen uit Leidschendam. De student loopt momenteel stage bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en heeft in het damesvoetbal al op het hoogste niveau wedstrijden gefloten. Over twee jaar hoopt zij haar FIFA-batch te hebben.

Morrend publiek

Zoals gebruikelijk bij sommige scheidsrechterlijke beslissingen morde het publiek omdat zij het anders zagen. De scheidsrechter liep altijd in de nabijheid van de bal. Complimenten aan het adres van Manon Plandsoen voor de leiding.

Handvol kansen

Botlek was in de eerste helft dwingender en iets nadrukkelijker aanwezig dan Rozenburg. De bezoekers hadden uit hoekschoppen een aantal mogelijkheden. Dit leverde een handvol kansen op, die verraderlijk voorlangs gingen of door doelman Silvio Spiessens werden gekeerd. Rozenburg stelde daar slechts een paar plaagstootjes tegenover. Met de rust had een der partijen met 1-0 kunnen leiden. Alleen was dat niet zo.

Fanatieker

In de tweede helft min of meer hetzelfde spelbeeld. Rozenburg toonde zowaar meer initiatief en bleek fanatieker. Naarmate de tijd verstreek, ebden de krachten bij de Botlek spelers langzaam weg. Zij hadden voor de pauze toch te veel energie verbruikt. Rozenburg bleek ook in deze wedstrijd de laatste 20-25 minuten over meer conditionele inhoud te beschikken. Maar kon Botlek in het eerste bedrijf niet tot scoren komen, Rozenburg lukte dat in het tweede bedrijf ook niet.
Tien minuten voor het einde verving Desley de Vliegh de moegestreden Tim Bekker.

Onbevredigend

Zowel Rozenburg als Botlek zouden ieder kans op drie punten gehad kunnen hebben. Onbevredigend voelde de puntendeling na negentig minuten enigszins wel.