Stadsbeheer Rotterdam neemt per 1 april 2024 onder andere de ophaal van grofvuil van Irado over.
Stadsbeheer Rotterdam neemt per 1 april 2024 onder andere de ophaal van grofvuil van Irado over. (Foto: Archief/Patrick Wanders)

Milieupark blijft bestaan na overname door Stadsbeheer

Zakelijk

De overname is definitief. Stadsbeheer Rotterdam neemt per 1 april 2024 alle taken van Irado op Rozenburg over. Het gaat hier om de ophaal van huisvuil en grofvuil en om het beheer van het milieupark aan de Frans Halsstraat.

Door Kor Kegel

Jade van Doornik bevestigt namens Stadsbeheer dat het milieupark blijft bestaan. Daar bestonden vorig jaar in de gebiedscommissie Rozenburg zorgen over. De voormalige gemeentewerf is in gebruik bij het in Schiedam gevestigde reinigingsbedrijf Irado, dat behalve op Rozenburg ook in Vlaardingen en Capelle aan den IJssel actief is; bovendien is BAR Afvalbeheer, werkzaam in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk, aandeelhouder van Irado. Het Rozenburgse contract met Irado loopt ver een jaar af en omdat Rozenburg sinds 2010 onderdeel is van de gemeente Rotterdam, lag het voor de hand dat Stadsbeheer de vuilnisophaal zou overnemen. Naar nu blijkt geldt dat ook voor het milieupark.

Bezorgd

De Rozenburgse politiek was in 2022 bezorgd of het milieupark zou blijven bestaan. Waar moeten de Rozenburgers anders hun goederen en restafval kwijt, was de vraag.

Twee maanden voordat Stadsbeheer de taken van Irado op Rozenburg overneemt, gaat Irado-directeur André Hertog met pensioen.