De finales zijn gespeeld, de biljarttafels zijn afgedekt. Peet van Til, Adriaan Degeling, Arie Mostert, Gerrit van der Sluijs, Michel van Elck, Geert Doddema en Piet Verweel staan bij de bekers. De grote beker is de wisselbeker. Daarnaast de beker voor de kampioen en de andere drie bekers voor de klassewinnaars.
De finales zijn gespeeld, de biljarttafels zijn afgedekt. Peet van Til, Adriaan Degeling, Arie Mostert, Gerrit van der Sluijs, Michel van Elck, Geert Doddema en Piet Verweel staan bij de bekers. De grote beker is de wisselbeker. Daarnaast de beker voor de kampioen en de andere drie bekers voor de klassewinnaars. (Foto: Patrick Wanders)

Arie Mostert en Peet van Til kampioenen van Het Anker

Sport

Biljartvereniging Het Anker ziet terug op twee spannende finaledagen. Donderdag en vrijdag werden de finales van het libre en het bandstoten gespeeld. De prijzen werden uitgereikt door Michel van Elck, oud-gemeenteraadslid voor Leefbaar Rotterdam.

Door Kor Kegel

Na een lang seizoen, waar in de A-, B- en C-klasse werd gestreden om de eerste plaats om aan deze finales mee te mogen doen, werden dat bij het libre Piet Verweel als eerste van de A-klasse, Geert Doddema als eerste in de B-klasse en Arie Mostert als eerste in de C-klasse. Bij het bandstoten wisten drie andere biljarters zich te plaatsen, te weten Gerrit van der Sluijs als eerste in de A-klasse, Peet van Til als eerste in de b-klasse en Adriaan Degeling als eerste in de C-klasse.

Finalewedstrijden

Zij speelden onder het toeziend oog van de andere leden en de scheidsrechter hun finalewedstrijden. Donderdag verschenen Piet Verweel en Geert Doddema aan het groene laken. Geert maakte 26 caramboles, wat hem 6,34 punten opleverde. Piet maakte 37 caramboles, goed voor 8,40 punten.

De tweede wedstrijd ging tussen Geert en Arie. Geert was in deze wedstrijd goed voor 53 caramboles en 12,92 punten. Arie maakte er 28, goed voor 12,72 punten.

Derde wedstrijd

De derde wedstrijd tussen Piet en Arie moest de beslissing brengen. Arie, die begon met een kleine voorsprong op Piet, hield het hoofd koel en maakte 29 caramboles, goed voor 13,18 punten. Piet scoorde 48 caramboles wat goed was voor 10,90 punten.

De einduitslag van het libre is eerste en algeheel kampioen libre Arie Mostert met 25,90 punten, tweede Piet Verweel met 19,30 punten  en derde Geert Doddema met 19,26 punten.

Vrijdagmiddag

Op vrijdagmiddag werden de finales van het bandstoten gespeeld. De eerste wedstrijd ging tussen Gerrit van der Sluijs en Adriaan Degeling, waarin Gerrit 41 caramboles maakte, die hem 9,76 punten opleverden. Adriaan maakte er 13, goed voor 7,64 punten.

De tweede wedstrijd ging tussen Peet van Til en Adriaan Degeling. Hier scoorde Peet 32 caramboles, wat hem 13,91 punten opleverde. Adriaan maakte er 17, goed voor precies 10 punten.

De derde wedstrijd tussen Gerrit en Peet bracht de beslissing. Peet ging stoïcijns verder waarmee hij in de eerste wedstrijd was begonnen, namelijk scoren. Na 30 beurten had hij weer 32 caramboles gemaakt en weer 13,91 punten. Gerrit maakte er 37, goed voor 8,80 punten.

Einduitslag

De einduitslag van het bandstoten is eerste en algeheel kampioen Peet van Til met 27,82 punten. Hiermee prolongeert hij zijn titel. Tweede werd Gerrit van der Sluijs met 18,56 punten, derde werd Adriaan Degeling met 17,64 punten.

Biljartvereniging Het Anker had het Rotterdamse oud-raadslid Michel van Elck uitgenodigd om de prijzen uit te reiken. Hij was tijdens de roerige periode met een onzekere toekomst en het zoeken naar nieuwe accommodatie de steun en toeverlaat van de vereniging.

Vakantietijd

Het biljartseizoen zit er nu op. Er zullen deze zomer nog enkele toernooien georganiseerd worden, zoals het Luma-toernooi en het marathontoernooi. “Na de vakantietijd beginnen we weer met de nieuwe competitie,” zegt voorzitter Gerrit van der Sluijs. “Mochten er nu Rozenburgers zijn die denken dat ze biljarten ook wel leuk zouden vinden, dan zijn ze van harte welkom in ons clubgebouw aan het eind van de Laan van Nieuw Blankenburg. Er is altijd iemand van bestuur aanwezig om belangstellenden te woord te staan en wegwijs te maken.”

Belangstelling?

Biljarten is een leuke en sociale vrijetijdsbesteding. Het Anker is voornemens om twee dagdelen per week te reserveren om mensen die de kunst van biljarten niet machtig zijn iets bij te leren. “Mocht u belangstelling hebben, we zijn iedere middag behalve op zondag aanwezig en de koffie staat altijd klaar,” zegt Gerrit van der Sluijs uitnodigend.