Vanja Beukelman-Pavlovic treedt toe tot de dorpsraad.
Vanja Beukelman-Pavlovic treedt toe tot de dorpsraad. (Foto: Patrick Wanders)

Vanja Beukelman komt in dorpsraad

Politiek

Vanja Beukelman-Pavlovic wordt dinsdagavond geïnstalleerd als lid van de dorpsraad van Rozenburg. Zij volgt Arno van Dop op, die enkele maanden geleden zijn zetel opgaf, teleurgesteld over de gang van zaken.

Door Kor Kegel

De dorpsraad telt elf leden. Vanja Beukelman stond als dertiende op de lijst van uitgebrachte stemmen, maar nummer twaalf, Danny de Klerk, bedankt voor de eer. Voorzitter Léona Mes zal Vanja de belofte afleggen. Eerst na haar ‘dat verklaar en beloof ik’ kan ze als dorpsraadslid aan de slag.

Nieuwe verhalen

Vanja Beukelman is geen onbekende op Rozenburg. Er was altijd wel publiek bij de Tafelverhalen die ze sinds 2017 in molen De Hoop organiseerde en later in de bibliotheek aan de Molenweg. Ook in het pad van De Tuinwijzer aan het Raadhuisplein hield ze lezingen en gaf ze cursussen. In 2021 kwam ze met een bewonersinitiatief om ‘nieuwe verhalen’ van Rozenburgers te verzamelen en te bewaren. Daarbij werd het accent gelegd op de veelheid aan identiteiten die het dorp Rozenburg telt.

Nipte meerderheid

De toen nog bestaande gebiedscommissie stemde met een nipte meerderheid voor. Van de huidige leden van de dorpsraad stemden Rob Oosterlee, Ria de Sutter-Besters en Erwin van Eijsden voor en stemden Frank Schellenboom en Geertje Timmer-de Jonge tegen.