Jordie de Groot in topvorm.
Jordie de Groot in topvorm. (Foto: Ton de Groot)

Jordie de Groot stopt na dit seizoen bij vv Rozenburg

Sport

Binnen een jaar nadat zijn vader is gestopt als sponsorwerver van voetbalvereniging Rozenburg, heeft Jordie de Groot bekend gemaakt het na dit seizoen voor gezien te houden. Hij wil meer tijd besteden aan zijn vrouw en twee kinderen.

Door Kor Kegel

Zowel Ton de Groot als zijn zoon Jordie hebben grote verdiensten gehad voor vv Rozenburg. Helemaal gestopt is Ton de Groot na twintig jaar sponsorwerving niet. Recent verkocht hij nog twee reclameborden, waarvan de opbrengst voor de club aan de Vinkseweg is.

Helft van zijn leven

Jordie de Groot speelde, afgezien van een seizoen in Brielle, zijn hele voetballoopbaan voor de Rozenburgse vereniging. Zeventien jaar speelde hij in het eerste elftal, bijna de helft van zijn leven. De verdediger en middenvelder hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen en dat doet vanzelfsprekend bij zijn eigen kluppie.

Meer dan voetbal

Fysiek zou de 35-jarige selectiespeler nog wel door kunnen gaan, maar sinds de coronacrisis en zijn vaderschap merkte hij dat er meer is dan voetbal. “Na negentien seizoenen totaal is het een mooi moment om zelf de beslissing te kunnen nemen om het prestatievoetbal vaarwel te zeggen,” zei hij tegen Michel Feenstra, reporter van VoetbalRotterdam.nl, de grootste amateurvoetbalwebsite in de Rijnmond.

Gehoopt op Top 5

Jordie de Groot wil zijn carrière mooi afsluiten. Wil vv Rozenburg aan degradatie ontkomen, dan moeten nog alle zeilen worden bijgezet. Dat had hij aan het begin van het seizoen niet verwacht: ”Ik dacht en had gehoopt dat we toch wel met de Top 5 mee zouden strijden. Maar vergeleken met vorig jaar is de selectie niet sterker en breder geworden. Ook hebben we dit jaar te maken gehad met een hoop blessures en is het toch een moeilijk seizoen geworden.”

Mooie tijden

Jordie de Groot heeft bij de club mooie tijden meegemaakt. Vv Rozenburg was eens een grootmacht in het amateurvoetbal en speelde ook jaren geleden nog op een goed niveau. ”Dat waren toch wel de seizoenen dat je bovenin meedraait voor het kampioenschap en promotie. Je speelt uiteindelijk voor de prijzen. Toen ik er net bij kwam als 17-jarige, de laatste zeven wedstrijden van het seizoen, werden we kampioen in de derde klasse. Dat is als jong broekie een prachtige ervaring. Maar het mooiste moment was denk ik drie jaar geleden, toen we via de nacompetitie toch enigszins onverwachts promoveerden na een finale tegen Zuidland.”

Mindere momenten

VoetbalRotterdam.nl tekent ook mindere momenten op. ”Sportief gezien zal ik het seizoen, waarin we op een haar na de finale van de nacompetitie naar de eerste klasse misten nooit vergeten. Dat was tegen Vitesse Delft na een bizarre wedstrijd en een strafschoppenserie. Het jaartje bij vv Brielle was ook een beetje teleurstellend. Ik heb het er prima naar mijn zin gehad en met leuke gasten gespeeld en ik heb mezelf op een hoger niveau kunnen meten, maar uiteindelijk had ik er meer van verwacht,” citeert Michel Feenstra hem.

Er vol tegenaan

De laatste wedstrijden van zijn carrière gaat Jordie er vol tegenaan. “Ik wil het mooi afsluiten. Begin van het seizoen hoopte ik op promotie naar de tweede klasse. Als we nu zonder nacompetitie in de derde klasse kunnen blijven, moet ik daar ook tevreden mee zijn,” zegt hij.

Nu al heeft hij de meeste wedstrijden ooit in het eerste gespeeld. Daarmee streefde hij Erik de Ridder en Henri Hecker voorbij. Stiekem is hij daar heel trots op, hoewel, stiekem?

Clubarchivaris Jaap van der Vliet beschikt over alle details van de voetballoopbaan van Jordie de Groot. Dat verdient zeker aandacht als het afscheid echt daar is.