Er komt een opfriscursus voor automobilisten en brommobiel gebruikers.
Er komt een opfriscursus voor automobilisten en brommobiel gebruikers. (Foto: PR)

Opfriscursus autorijden senioren

Ouderenvereniging Rozenburg attendeert haar leden op een opfriscursus rijvaardigheid, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Deze vindt eind van de maand plaats bij voetbalvereniging Rozenburg.

Door Kor Kegel

Deelnemers hoeven volgens Veilig Verkeer niet bang te zijn dat ze hun rijbewijs kwijt raken, wanneer ze foutjes maken. De cursus is bedoeld om de ouderen langer en zelfstandig en veilig te laten deelnemen aan het verkeer. Veilig Verkeer veronderstelt dat het voor veel ouderen al lang geleden is dat ze hun theorie-examen haalden. Sindsdien is het veel drukker geworden op de weg en ook zijn er verkeersregels veranderd en verkeersborden bijgekomen. Dan kan de opfriscursus zeker helpen.

De cursus biedt oudere automobilisten een ontspannen gelegenheid om tijdens een rit met een opgeleide instructeur deskundig advies te krijgen over de rijstijl. “De rit wordt in uw eigen auto afgenomen. Naast de praktijk krijgt u ook theorieles over de nieuwste verkeersregels. En er is de mogelijkheid om een ogentest en een reactietest te doen,” meldt Veilig Verkeer. “Verder ontvangt u adviezen en tips."

De opfriscursus is er ook voor ouderen met een brommobiel. De cursus vindt plaats op dinsdag 30 mei bij vv Rozenburg aan de Vinkseweg 31. Deelname kost vijftien euro, twee consumpties inbegrepen. Ouderenvereniging Rozenburg (OVR) wijst erop dat er een ochtendprogramma is van 9.00 tot 12.15 uur en een middagprogramma van 13.00 tot 16.30 uur. Aanmelden kan tot en met 22 mei bij Linda de Jong van VVN, 0184-685317. Mailen kan ook: werkgroepsenioren@kpnmail.nl.

Afbeelding