Mantelfoon helpt mantelzorgers al 3 jaar in Rotterdam

Mantelfoon staat al drie jaar mantelzorgers met raad en daad bij. Zo ook Nelson (20 jaar), een jonge mantelzorger.


In het kantoor van Mantelfoon in Huis van de wijk De Kip is het gezellig druk. Eén van de mantelzorgcoaches verwelkomt studerende mantelzorger Nelson. Een zeer sociale, vrolijke twintiger die naast zijn twee studies in Nijmegen voor zijn oma in Rotterdam zorgt.

Op het oog lijkt hij al zijn zaakjes goed op orde te hebben en vrolijk door het leven te gaan. Maar eigenlijk heeft hij best moeite om alle ballen in de lucht te houden. Met enige regelmaat spreekt hij de mantelzorgcoach om zijn hart te kunnen luchten. Samen kijken ze hoe de mantelzorgtaken opgepakt kunnen worden, zonder dat het Nelson teveel wordt. En dat helpt. Er worden praktische zaken geregeld zoals het inschakelen van een online boodschappendienst en de aanschaf van een douchestoel. En Nelson leert steeds beter zijn grenzen aan te geven, zijn week goed in te plannen en te zorgen voor ontspanning.

Grip op het leven krijgen

Met hulp van de mantelzorgcoach van Mantelfoon krijgt deze jonge mantelzorger weer grip op zijn leven en vertrouwen voor de toekomst. Dit gunt Mantelfoon alle jonge mantelzorgers!

Niet alleen jonge mantelzorgers weten Mantelfoon te vinden, steeds meer mantelzorgers bellen naar Mantelfoon met vragen of voor een luisterend oor. In mei viert Mantelfoon haar derde verjaardag en kijkt terug op drie mooie jaren waarin Rotterdamse mantelzorgers met raad en daad zijn bijgestaan.


Mantelfoon is hét mantelzorgsteunpunt in Rotterdam. Rotterdammers met een vraag over mantelzorg kunnen terecht bij de telefonische dienst; 24 uur per dag, 365 dagen per jaar gratis bereikbaar voor praktische vragen of dilemma's, een luisterend oor of advies op maat via 0800 - 777 33 33 of per chat via www.mantelfoon.nl.