Ook gewijde minimal music van Arvo Pärt staat op het programma van Canticum Novum.
Ook gewijde minimal music van Arvo Pärt staat op het programma van Canticum Novum. (Foto: ECM Records)

Programma ‘Sing with Joy’ bekend

Ierse liefdesliederen, muziek van Bette Midler, Arvo Pärt en Henry Purcell staan op het programma. Canticum Novum heeft zondag een zeer gevarieerd concertprogramma bekend gemaakt.

Door Kor Kegel

Het concert ‘Sing with Joy’ was eerder al aangekondigd. Het wordt zaterdagavond gegeven in Muziektheater De Ontmoeting aan de Koninginnelaan 9. Het gemengd koor uit Rozenburg staat onder muzikale leiding van Annemarie van Bragt en brengt met medewerking van pianist Tim Quak en zangeres Robin Negenborn een avondvullend programma ten gehore van veelal hedendaagse componisten.

Hoopvolle teksten

Het belooft een kleurrijk concert te worden, kun je wel zeggen nu het programma is gepresenteerd. Canticum Novum kiest voor een veelzijdig repertoire vol met stemmige en hoopvolle teksten. Van de Britse koorcomponist worden onder meer twee Ierse liefdesliederen gezongen, te weten ‘O Danny Boy’ en ‘The Lily and the Rose’. De zeventiende-eeuwse componist van barokmuziek, Henry Purcell, schreef een geheel ander repertoire dan de hedendaagse organist en koordirigent John Rutter, maar Canticum Novum kan het allebei perfect aan. Groot zijn ook de verschillen tussen de muziek van de Amerikaanse popzangeres Bette Midler en de gewijde muziek van de Estse componist Arvo Pärt. En toch staat het allemaal op het programma van ‘Sing with Joy’. Canticum Novum zingt over een wonderbaarlijke aangebroken ochtend, over Christus als morgenster en over stemmen van hoop en vrede, met in dankbaarheid een lofzang over de prachtige Aarde met haar natuur. Het koor koos voor aangrijpende teksten en betoverende melodieën.

Praktische informatie

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en het DeltaPORT Donatiefonds. De aanvang is zaterdag 13 mei om 20.00 uur. Toegang kost €12,50 en kaarten zijn verkrijgbaar bij Emma’s Memory aan de Emmastraat en De Ontmoeting of via de website: www@canticumnovum.nl.