Nienke Arendsen poseert bij een van haar foto’s op Biblio Art.
Nienke Arendsen poseert bij een van haar foto’s op Biblio Art. (Foto: Patrick Wanders.)

Foto’s Nienke vallen op door kleurenpracht

Het fotowerk van Nienke Arendsen is ronduit verbazingwekkend, zei Hanny Krul-Wouters zaterdagochtend in de bibliotheek aan de Molenweg. Ze opende er de foto-expositie van de 18-jarige fotografe uit Rozenburg.

Door Kor Kegel

Stichting Kunst en Cultuur Rozenburg (SKCR) streeft naar diversiteit in het expositiebeleid. Voorzitter Hanny Krul zei dat de stichting de beeldende kunst zo dicht mogelijk bij de Rozenburgers wil brengen, laagdrempelig, zodat iedereen met kunst in aanraking kan komen. Beurtelings komen professionele en amateuristische kunstbeoefenaren aan bod in Biblio Art, het samenwerkingsverband tussen SKCR en de bibliotheek.

Nienke Arendsen is een aankomend professional. Na een vooropleiding fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag studeert ze nu kunst en economie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), een van de grootste opleidingsinstituten voor kunst en cultuur in Europa. Haar werk valt op door grote kleurenpracht, gevoel en gevoeligheid en technische vaardigheid, zei Hanny Krul met oprechte waardering.

De belangstelling bij de opening was verheugend. 

SKCR en Nienke Arendsen kwamen met elkaar in aanraking tijdens ‘Kunst Verbindt', de jaarlijkse kunstmanifestatie die de laatste keren in de Nieuwe Schans aan het Marijkeplein plaatsvond. "Een jong meisje kwam aarzelend een kijkje nemen. Ze viel ons op en vroegen haar om zich met haar fotografie te presenteren. Het heeft in deze mooie tentoonstelling geresulteerd,” zei Hanny Krul bij de opening.


De foto-expositie duurt tot en met maandag 20 februari.