Rozenburg pakte miraculeus de volle winst.
Rozenburg pakte miraculeus de volle winst. (Foto: PR)

Een wonder voor Rozenburg

Zaterdag 29 april 2023 moesten de rood gelen (in uitwedstrijden in het zwart) in het zonnige Oudenhoorn aantreden tegen directe concurrent OHVV. Dus weer een soort van finale om de punten, respectievelijk de nummers 9 en 10 van de rangschikking met twee punten verschil.

Door Bert van der Vecht

Met nog drie wedstrijden te spelen is het vooral spannend tussen de nummers vijf en elf. Het verschil bedraagt na de wedstrijd van jongstleden zaterdag slechts negen punten. Alle hens aan dek dus om de laatste punten binnen te halen en sowieso met plek acht de nacompetitie te ontlopen. Te beginnen in Oudenhoorn.

Daar zag het vanaf minuut een niet naar uit. Rozenburg trapt af, verliest de bal rond de middenlijn en via een splijtende steekpass was de verdediging van Rozenburg na 40 seconden al gezien, BINGO: 1-0. Het zwarte uittenue, hoe mooi ook, paste perfect bij de mineurstemming van deze opening.

Toen de Rozenburgers eenmaal het Klaas Vaak zand uit de ooghoeken hadden gewreven, bleek de durf om de middenlijn over te steken richting vijandelijke doel nog niet op het vizier. Jeroen Brobbel waagde een poging maar vond geen medespelers. Ondanks de vroege openingstreffer mocht OHVV rustig van achteruit de bal rondspelen, hadden vrijwel steeds een of twee spelers vrij op het middenveld, maar tot echte kansen kwam het niet. Als Rozenburg de bal had zaten de OHVV-ers er meteen bovenop. Het kostte hen veel energie. De meegereisde supporters uit Rozenburg waren er niet gerust op. Rozenburg zakte ver terug, maar hoefde zich geen zorgen te maken. De stootkracht van OHVV was eenvoudig te bedwingen. Toch creëerde Rozenburg nog drie geweldige kansen waarvan Tim Bekker de 1-1 had moeten maken.

Zonder briljant of virtuoos ogend spel sukkelde de eerste helft naar het einde. Na 49 minuten floot de uit Utrecht (!!) afkomstige scheidsrechter Ibrahim Özkal (hij floot rustig en goed) voor de verplichte pauze.

Na de hervatting stonden er twaalf minuten op de klokken toen Bryan van der Laan via een goed lopende aanval voor 1-1 tekende. Amper zeven minuten later nam OHVV te gemakkelijk een 2-1 voorsprong. Gelukkig toonde de tweede helft een geheel ander wedstrijdbeeld met meer strijd en inzet van Rozenburgs kant.

Conditioneel sterker Rozenburg

Naarmate de wedstrijd vorderde raakte de tank bij OHVV leeg en bleek Rozenburg conditioneel sterker. In de 64ste minuut leidde dit overwicht tot een strafschop die door Bryan van der Laan onberispelijk werd ingeschoten, 2-2.
De wissel van Ryan Leerdam (hij begon wat nerveus en verder verdienstelijk) voor Wessel Boertje bracht meer rust achterin en aanvallende impulsen. Een kwartier voor het einde gaf -de verder onzichtbare- Nick de Bil in de zestien een mooie voorzet op de voor Tim Becker ingevallen Desley de Vliegh die zo de 2-3 kon binnenlopen.
OHVV probeerde het nog wel, maar de eerste helft had te veel van de conditie gevergd.

Zaterdag een verplichte rustdag en dan op 13 mei de dubbele confrontatie op Sportpark West tussen de eerste en tweede teams van Rozenburg en SC Botlek. Het wordt een speciale zaterdag met een BBQ en muziek. Aan de entourage om de punten aan de Vinkseweg te houden zal het niet liggen.