Dennis en Anita gaan naar Frankrijk.
Dennis en Anita gaan naar Frankrijk. (Foto: Patrick Wanders.)

Dierenwinkel gaat dicht; pakketservice gaat naar Oase

De winkel gaat dicht en de pakketservice wordt overgedragen aan cafetaria Oase. Nog één maand zijn Dennis Robbemond en Anita Böllermann in de dierenzaak Anined ofwel Dierenwinkel Rozenburg aan de Emmastraat 45 te vinden.

Door Kor Kegel

Hun dierenkruidenwebshop wordt voortgezet door de 25-jarige Melanie Verhoef, die al geruime tijd bij hen werkte. De webshop is bekendheid aan het krijgen door de vele artikelen voor alle huisdieren.

Na zestien jaar in de dierenhandel wordt de emigratie naar Frankrijk een hele omschakeling voor Dennis en Anita. Ze zijn bezig met een huis in de Bourgogne, zoals Bourgondië in het Frans heet. “We gaan Bourgondisch leven,” zegt Anita. “We gaan er geen Bed & Breakfast beginnen, want dat doet iedereen al.” “En we doen ook niet mee aan ‘Ik vertrek’, want dat loopt alleen maar op rampen uit,” zegt Dennis.

Rentenieren gaat ook niet lukken. “We gaan gewoon leuk leven en krijgen meer tijd voor elkaar,” zegt Dennis.


Naast zijn werk in de dierenzaak was hij actief als elektromonteur. Hij kwam in de gelegenheid om op 55-jarige leeftijd met pensioen te gaan en daar zei hij geen nee tegen. Anita is 59 en ze hebben in Frankrijk nog een leven voor zich. Ze gaan zich bezighouden met hun drie chihuahua’s Yeti, Bagheera en Rocky en de Oudduitse herder Xyto. Er zal qua buitenruimte veel meer mogelijk zijn ten opzichte van de huisvesting hier. Ze gaan een snuffeltuin realiseren en wille zich verder verdiepen in spelletjes voor honden.


Dennis is geboren op Rozenburg en bleef er zijn hele leven. Anita, geboren in Spijkenisse, groeide op in Rotterdam. Ze was touringcarchauffeuse, maar moest er door reuma mee stoppen. In 2007 begonnen ze met een webwinkel voor dierenvoeding en -accessoires. In 2012 begonnen ze daarnaast met een fysieke winkel in de Emmastraat 55. Na drie jaar verhuisde Anined naar nummer 45. Toen ze besloten om naar Frankrijk te emigreren en de knoop was doorgehakt, hebben ze nog even gezocht naar een overnamekandidaat, maar het afbouwen van de goedlopende dierenwinkel paste beter bij ze. “We zijn met nul spullen begonnen en we vinden het leuk als we ook met weinig spullen eindigen,” zeggen Dennis en Anita bijna in koor. “Omdat we het zo doen, kunnen we ook rustig afscheid nemen van al onze klanten. Wij willen iedereen bedanken voor de gezellige momenten, ook voor een lach en een traan, dat was bij ons mogelijk...”

31 mei voor het laatst open

Woensdag 31 mei zijn ze voor het laatst open. Je kon bij elke tien euro aankoop een punt bij ze sparen op de klantenpas. De klanten kunnen hun punten vanaf woensdag 17 mei inwisselen, ook als ze niet genoeg gespaard hebben. “De klanten kunnen er natuurlijk niets aan doen dat wij stoppen,” zegt Anita. Veel mensen denken dat haar achternaam Speler is. Ze weet het en moet erom lachen. “Anita Speler is mijn Facebooknaam. Ik zou best Robbemond willen heten, maar Dennis heeft me nog niet gevraagd.”

Voor hun woning aan de Loggerhof wordt een overnamekandidaat gezocht.

Dierenzaak Anined heeft ook pakketservice verzorgd. DHL, DPD, Homerr en Mondial Relay leverden er pakketten af als Rozenburgers niet thuis waren en je kon er de pakketten ook voor retour afgeven. Mondial Relay vertrekt van het dorp. Homerr is inmiddels naar twee buurtpunten op Rozenburg gegaan. UPS ging naar Bito Reizen aan de Molenweg 47. Dennis en Anita kunnen de pakketservice voor DHL en DPD overdoen aan Xiaoli Wang van cafetaria Oase, een stukje verderop aan de Emmastraat aan de overkant. Xiaoli vindt het een hele uitdaging.