Rommelmarkt en Fancy Fair Adventskerk

Ook dit jaar houden we weer de jaarlijkse Fancy Fair en rommelmarkt van de Rozenburgse Adventskerk.

Dit jaar zal deze georganiseerd worden op zaterdag 13 mei van 9.00 tot 13.00 in de kerk en op het grasveld bij de kerk. Hier kunt u weer terecht voor electrische apparaten, gebruikte boeken, lp's, rommelmarktspullen, 

vaste planten, perkplanten een spelletje met het rad van fortuin intekenlijsten waar u mooie boodschappenmanden en meer mee kunt winnen.

Wilt u weten wat we nog meer hebben, komt u dan bij ons maar een kijkje nemen. Bent u op zoek naar een koopje en/of gezelligheid dan bent bij ons aan het goede adres. En wilt u tijdens uw bezoek aan onze markt even bijkomen dan serveren wij u bij de uitgebreide koffietafel een lekker kopje koffie of thee of een ander drankje met een versnapering erbij.

Dit alles zal plaatsvinden in en om de Adventskerk aan de Laan van Nieuw Blankenburg 5 te Rozenburg (tegen over de brandweerkazerne).


Waterstewards Nieuwe Maas weer actief

Vanaf zaterdag 29 april zijn op de Nieuwe Maas in Rotterdam de waterstewards voor het eerst dit seizoen weer actief. Ze moeten de waterrecreant vanaf het water helpen aan relevante informatie. Het is de bedoeling dat de waterstewards op piekdagen van het watersportseizoen de haven een handje helpen met hun aanwezigheid. Het Havenbedrijf heeft het team dit seizoen alvast voor acht dagen besteld. De rol van de watersteward wordt vervuld door leden van de Dordtse Reddingsbrigade.

De aanwezigheid van de watersteward past in het beleid van het Havenbedrijf om de aandacht voor de pleziervaart te vergroten nu het steeds drukker wordt op het water in het centrum van Rotterdam.

RHIBS
De waterstewards varen in rhibs van de reddingsbrigade op twee plaatsen: bij de monding van de Maashaven en bij de Van Brienenoordbrug. Ze spreken daar de varende recreant aan en verstrekken informatie door het uitdelen van voorlichtingsmateriaal aan alle vaart behalve beroepsvaart. De betrokken watersteward behoort te beschikken over kennis van relevante wet- en regelgeving; plaatselijke bekendheid.

Om te zorgen voor een goed reisvoorbereiding kan informatie worden bekeken op de webpagina www.portofrotterdam.com/nl/recreatievaart