Leden van RIA kwamen ook in actie in april, door achterhaalde verkeersborden af te plakken die auto's ten onrechte verwezen naar de veerpont.
Leden van RIA kwamen ook in actie in april, door achterhaalde verkeersborden af te plakken die auto's ten onrechte verwezen naar de veerpont. (Foto: Archief)

Spandoek in centrum Rozenburg voor terugkeer veerpont

Politiek

Om te pleiten voor een snelle terugkeer van de veerpont die auto’s vervoert van Rozenburg naar Maassluis, is er een spandoek opgehangen aan molen De Hoop in het centrum van Rozenburg. De tekst: ‘Geen woorden maar varen’. Dat meldt nieuwsmedium Open Rotterdam.

Door de afsluiting van de Calandbrug ontstond er in 2022 een protestgroep van zeven mannen, Rozenburg In Actie (RIA). RIA zorgde er met een handtekeningenactie voor dat er een vervangende veerpont kwam. Nu zijn er opnieuw problemen met het vervoer over water, maar dan met de veerpont die auto’s van Rozenburg vervoert naar Maassluis: het voertuig is al meer dan een half jaar stuk. Auto’s moeten flink omrijden.

Reparatiekosten

De provincie en de exploitant van de veerpont zijn in conflict over de reparatiekosten, wat de burgers treft. Het betekent dat mensen nu een lange omweg moeten nemen via de snelweg, wat vaak file veroorzaakt. Het kost meer geld aan brandstof en extra reistijd. De provincie is in gesprek met de exploitant om de veerpont snel weer operationeel te krijgen en overweegt juridische stappen als dat niet lukt. 

Frustrerend

Het ongemak frustreert de inwoners van Rozenburg, omdat ze meer geld kwijt zijn en extra tijd kwijt zijn aan de omleiding. Er is nog wel een veerboot beschikbaar voor fietsers en voetgangers, maar dat is geen oplossing voor iedereen.