Wat de uitslagen verder ook worden, Rozenburg 1 speelt volgend jaar gewoon weer in de 3e Klasse KNVB. (Foto: vv Rozenburg)

Deltasport - vv Rozenburg: handhaving 3e klasse zeker gesteld

Met de wedstrijd Deltasport - vv Rozenburg, die eindigde in 0-8, is de handhaving van de derde klasse zeker gesteld.

Door Bert van der Vecht

Vooraf aan de wedstrijd tegen Deltasport spraken beide verenigingen met elkaar over de situatie waarin deze club terecht is gekomen. Deltasport moet met de degradatie naar de 4e klasse, het overhaaste vertrek van Ton Pattinama (en met hem de meeste 1e elftalspelers), opnieuw beginnen.

Spelers uit 3e tot en met 5e

Toch is men er in geslaagd een elftal op de been te brengen met spelers uit het 3e tot en met het 5e. Drie spelers van begin twintig, zes spelers in de dertig (waarvan twee voorbij de 35) en uit 1973 Marco Zwaans. Reserve Bartho Westerdijk is zelfs geboren in 1964 en kwam zowaar nog in het veld voor Jurre Janson.

Dus winst voor Rozenburg moest geen probleem zijn. Dat zou fijn zijn, want met drie punten speelde Rozenburg zich veilig voor een verblijf in de 3e klasse.

Tegenstander in het nauw

De rood gelen moesten het dan nog wel even doen. Immers is er niets gevaarlijker dan een tegenstander in het nauw. Die kan rare sprongen maken. Maar na het beginsignaal van scheidsrechter Maurice Scherpenhuyzen bleek dat al snel mee te vallen. Het was vooral Rozenburg dat op de helft van de tegenstander te zien was. Interim Erik van de Ridder maande de mannen tot tempo en coachte spelers naar in te nemen posities. Datzelfde fanatieke en enthousiaste wilde hij terugzien in het veld.

Doelpunten door Rozenburg

Op een assist van Tim Bekker zorgde Jordie de Groot na een kwartier voor de eerste van zijn trilogie voor rust: 0-1. Vervolgens was het Nick de Bil die tekende voor 0-2. Op aangeven van diezelfde Nick de Bil scoorde niet veel later Jordie de Groot met een droog laag schot 0-3. Niet veel later soleerde Bethslot Woldeamanuel naar 0-4. Uit een hoekshop kopte Jordie de Groot de 0-5 binnen. Voor hem een echte hattrick.

Tweede helft

Deltasport stelde daar (begrijpelijk) weinig tegenover. Het eerste schot richting Rozenburg doelman Silvio Spiessens viel pas in de tweede helft. Op een assist van Jordie de Groot tekende Onür Can Zaïf voor een 6-0 ruststand. In de tweede helft verbleekte het spel van de Rozenburgers. Het tempo zakte maar het overwicht bleef. Een verkeerde terugspeelbal op doelman Daan Beekmeijer was een gemakkelijke prooi voor Nick de Bil: 0-7. De Delstasport goalie behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. Een paar minuten voor tijd werd hij gewisseld voor Lesley van den Heuvel.

De 0-8 eindstand kwam op het bord door Tim Bekker op aangeven van Bethslot Woldeamanuel.

Wissels

Gewisseld werden nog Elroy van Seventer door Maik den Ouden, Tim Bekker (weer vele meters gemaakt) door Stefan van Es, Wessel Boertje door Lars Bekker en Onür Can Zaïf door Desley de Vliegh.

Alle druk weg

Met nog een wedstrijd te spelen op Sportpark West tegen kampioen HBSS is alle druk weg. Zevende op de ranglijst met 35 punten en een doelsaldo van + 11. DVO ’32 volgt op drie punten en een doelsaldo van +11. Excelsior ’20 staat op plaats 9 met 30 punten en een doelsaldo van -3. Dus de veilige plaats 8 voor handhaving is sowieso zeker.

Compliment

In de kelder van de 3e klasse blijft het spannend. Nummer 8 DVO ’32 moet de laatste wedstrijd uit naar VDL dat bij winst mag hopen op de nacompetitie. Wat de uitslagen ook worden, Rozenburg 1 speelt volgend jaar gewoon weer in de 3e Klasse KNVB. Compliment aan met name Erik van de Ridder die met zijn fanatieke coaching week op week het vuur in de ploeg wist te ontsteken.