Paulus en Natsuko speelden al eerder in de Dorpstuin aan de Zandweg.
Paulus en Natsuko speelden al eerder in de Dorpstuin aan de Zandweg. (Foto: Leneke Ouwenbroek)

Concert in Dorpstuin Rozenburg alleen bij mooi weer

Cultuur

Het duo trad al eerder op in de Dorpstuin Rozenburg. Zaterdag 4 juni zijn violost Paulus van Kruijssen en pianiste Natsuko Tamaru er weer. Duo Piacère geeft een klassiek concert met werken van Brahms, Bach, Bartók, Schumann en Mozart.

Door Kor Kegel

Het duo voelt wel betrokkenheid bij de Dorpstuin aan de Zandweg. De paradijselijke ambiance maakt het tot een weldaad om er te spelen en dat laat het duo op zijn website wel merken, getuige het filmpje over het Zomerfeest van 2019 op de Dorpstuin Rozenburg.

Niet voldoende binnenruimte

Secretaris Wim van Hulten legt er in de aankondiging van het concert de nadruk op dat het wel mooi weer moet zijn, want de Dorpstuin beschikt niet over voldoende binnenruimte voor publiek. Het gebouwtje is er voor opslag en voor een kopje koffie voor de vrijwilligers. 

Voedselbos en vijver

Bij gunstige weersomstandigheden vangt het concert van Duo Piacère aan om 15.00 uur. De tuin is al een half uur eerder geopend en er is alle gelegenheid om de tuin te bezichtigen. De tuin is vorig jaar verrijkt met een Voedselbos en een vijver ter bevordering van de biodiversiteit.

Innerlijke mens

In de pauze van het concert serveren de vrijwilligers koffie en thee met – tegen een kleine vergoeding – wat lekkers.