De Avond4daagse is altijd een gezellig evenement, zoals hier in 2019.
De Avond4daagse is altijd een gezellig evenement, zoals hier in 2019. (Foto: Patrick Wanders)

Stichting Avond4daagse Rozenburg hoopt op veel wandelaars

Cultuur

Dinsdag 30 mei start de Avondvierdaagse 2023 in Rozenburg. Stichting Avond4daagse hoopt dat er die avond veel Rozenburgers van start gaan bij de Stadswinkel aan de Jan van Goyenstraat. Inschrijven is mogelijk tot de aanvang om 19.00 uur.

Door Kor Kegel

Het wordt de negenenveertigste Avond4daagse op Rozenburg. Als de coronacrisis er niet geweest was, had de vijftigste vorig jaar al plaatsgevonden. Marjan Vroegindeweij van Stichting Avond4daagse is blij dat er flink wat sponsors zijn, die het wandelevenement komende week mogelijk maken. Het geeft de ruimte om er ook een heel gezellig evenement van te maken, zegt ze.

Vertrekpunten

Op woensdagavond is het vertrekpunt bij voetbalvereniging Rozenburg aan de Vinkseweg om 18.30 uur. Op donderdagavond is het vertrek weer bij de Stadswinkel om 18.30 uur en dan op de slotavond vrijdag om 19.00 uur vanaf de Stadswinkel. 

Feestelijke afsluiting

Die laatste avond wordt een feestje. “We hebben dj Dwayne de Roos gevraagd om bij de finish de wandelaars welkom te heten door de nieuwste hits van de populairste zangers te laten horen. En uit Schiedam komt het tamboer-, trompetters- en majorettekorps TTM Gusto om de slotavond op te luisteren,” kondigt Marjan Vroegindeweij aan.

Inschrijven

Het inschrijfgeld is vijf euro per persoon en op de avond zelf komen er twee kwartjes bij. De inschrijving sluit op op het moment van de start. Het inschrijfbureau is Dierenspecialist Rozenburg aan de Molenweg. Bij een flink aantal winkels en bedrijven hangen posters die de Avond4daagse aankondigen.

Hulp gezocht

De stichting zoekt nog enkele personen die willen helpen met het regelen van het verkeer en het controleren van de wandelaars. “Om dit evenement goed te laten verlopen kunnen wij die hulp goed gebruiken,” zegt Marjan Vroegindeweij. Ze is bereikbaar op 06-24432002 en op Facebook, maar aanmelden kan ook via de website: www.avond4daagserozenburg.nl.