Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pexels)

Dorpsraad Rozenburg springt sportsector bij

Sport

De dorpsraad van Rozenburg wil een inventarisatie welke sportverenigingen in de problemen komen door een veranderd subsidiebeleid van de gemeente Rotterdam. Waarnemend voorzitter Frank Schellenboom zei dinsdagavond dat een ongevraagd advies van de dorpsraad aan burgemeester en wethouders in de rede ligt.

Door Kor Kegel

Bas van Eijsden kaartte de problematiek aan. Een aantal sportverenigingen is zich aan het beraden hoe ze zonder subsidie verder kunnen – of niet. “Hier ligt een schone taak voor de dorpsraad,” zei Frank Schellenboom. “We moeten de sportsector steunen.”

Rozenburgse verenigingen zouden nooit omvallen door Rotterdams beleid

Hij zat de vergadering voor, omdat Léona Mes wegens ziekte verhinderd was. De vergadering was in drie kwartier afgelopen, ongekend snel. Maar de problematiek van de sportclubs kreeg de nodige aandacht. “Bij het samengaan van Rozenburg en Rotterdam in 2010 is afgesproken dat de Rozenburgse verenigingen nooit zouden omvallen door Rotterdams beleid,” zei Frank Schellenboom. “Daar moeten we de Coolsingel nu aan herinneren. We gaan ongevraagd advies uitbrengen.”