Sif-medewerkers Sanne Geurts en Raoul Mouthaan tekenen het sponsorcontract. Naast hen staat Peter Taal, sponsorwerver van vv Rozenburg.
Sif-medewerkers Sanne Geurts en Raoul Mouthaan tekenen het sponsorcontract. Naast hen staat Peter Taal, sponsorwerver van vv Rozenburg. (Foto: Sif)

De Sif steekt de hele jeugd van vv Rozenburg in het nieuw

Alle jeugdleden van voetbalvereniging Rozenburg krijgen een nieuw tenue met daarop de naam van de sponsor: Sif Netherlands B.V. Het bedrijf bouwt stalen fundatiebuizen voor windparken op zee.

Door Kor Kegel

Sif bestaat al 75 jaar en is in Limburg welbekend. “In de fabriek in Roermond walsen en lassen we stalen rompen en conussen, die we over de Maas vervoeren naar onze fabriek op de Maasvlakte. Daar lassen we de onderdelen aan elkaar tot enorme buizen van zo’n honderd meter lang en met een diameter van ongeveer negen meter. De buizen worden dan voorzien van een beschermende coatinglaag,” vertelt Sanne Geurts, manager marketing & communications van Sif.

Sponsorcontract

De fabriek op de Maasvlakte staat er sinds 2016. Dat is relatief kort en de naamsbekendheid van het bedrijf is daardoor in de Rotterdamse regio wat minder. Dat leidde tot een sponsorcontract met vv Rozenburg.

Raoul Mouthaan, team leader bij Sif, is lid van vv Rozenburg. Hij besprak de mogelijkheden met Peter Taal, sponsorwerver van de voetbalvereniging aan de Vinkseweg. Daaruit vloeide de afspraak voort om alle jeugd van 7 tot 19 jaar in nieuwe shirts te steken. Met het driejarige contract heeft de club er een hoofdsponsor bij.

Beide partijen verwachten dat Sif daarmee al snel grotere bekendheid krijgt. “We denken samen na over andere mogelijkheden om Sif onder de aandacht te brengen. We zijn op dit moment aan het uitbreiden op de Maasvlakte,” zegt Sanne Geurts. 

'Daarom zijn we op zoek naar zo’n tweehonderd nieuwe productie-medewerkers'

"Er worden enkele hallen bij gebouwd, die ervoor zorgen dat onze productiecapaciteit enorm wordt uitgebreid. We openen de eerste nieuwe productielijn in juli 2024 en zullen in januari 2025 volledig operationeel zijn. Daarom zijn we op zoek naar zo'n tweehonderd nieuwe productiemedewerkers, voornamelijk proces operators die affiniteit hebben met de metaalsector en technisch onderlegd zijn.”