Bij de Ouderenvereniging was het constant druk.
Bij de Ouderenvereniging was het constant druk. (Foto: Patrick Wanders)

Fit Festival Rozenburg straalt uit dat gezellig gezond kan zijn

Er waren natuurlijk bezoekers die heel serieus met hun gezondheid bezig zijn. Ze voerden ernstige gesprekken aan de verschillende stands. Maar over de hele linie verliep het Fit Festival op 17 mei gemoedelijk en gezellig.

Door Kor Kegel

Vooral het plekje waar Oudenvereniging Rozenburg (OVR) zich presenteerde, leek wel een psycho-magnetisch centrum waar alle bezoekers op afkwamen. De bestuursleden van OVR kennen natuurlijk talloze Rozenburgers en omdat het Fit Festival in de bibliotheek zeker ook voor ouderen was bedoeld, kon je hier verstandige tips en adviezen krijgen. Je werd er zelfs een beetje de weg gewezen over de ‘gezondheidsmarkt’, waar stands stonden van Careyn, Opzoomer Mee, Pameijer, welzijnsorganisatie DIA en verscheidene organisaties die zich richten op persoonlijke groei en een gelukkige en gezonde leefstijl. Zo grensde gezelligheid aan gezondheid.

Je fit voelen, dat was het centrale thema van het Fit Festival van vorige week woensdag. In de bibliotheek aan de Molenweg kon je gezondheidstesten doen, zoals een bloeddruk-, glucose- en saturatiemeting. Je kon je Body Mass Index (BMI), vetpercentage en spiermassa laten bepalen. Er waren een overgangsconsulente en een organisatie voor mantelzorgondersteuning. De bezoekers zagen ook apparaten die ervoor zorgen dat je langer thuis kunt wonen.

Er waren lekkere hapjes te koop en er waren leuke prijzen te winnen. Voor de kinderen was er een springkussen en een workshop 'happy stones' maken. Ze konden zich ook laten schminken. Eigenlijk had iedereen het er aangenaam.