Afbeelding
(Foto: Pers Bureau Ronald Dasbach)

'Het is niet wát we zijn, maar wie we zijn'

Vervolg van de voorpagina.

Dubbeldam vervolgt: "Op onze locatie aan de Drs. Bijlweg hebben we de tijd en ruimte om mensen vanaf achttien jaar die zorg vanuit het persoonsgebonden budget ontvangen of een indicatie vanuit de WMO hebben, de nodige begeleiding en activiteiten te bieden. Deze mensen kunnen bijdragen aan de werkzaamheden van Het Boelhuys, maar als dat beter past zijn er ook tal van andere dingen te doen, zoals het opknappen van meubels of fietsen maar ook knutselen, schilderen, kleuren en koken. Dit alles bieden we aan zonder enige vorm van productiedruk. Het is louter en alleen een warm nest, waarbij we niet kijken naar wat je niet kunt maar wat je wél kunt. Daar gaan we mee aan de slag."

Paastassen

Een andere actie waarmee Present zich stevig op de kaart heeft gezet is die van de paastassen. Anneke: "Stel je eens voor. De deurbel gaat, je doet open en er staat iemand die je niet kent, nou ja, of misschien toch wel een beetje van verderop in de straat. Je krijgt een goedgevulde tas overhandigd en die persoon wenst je 'gezegende paasdagen!'. Na vier edities en ruim 850 tassen verder mogen we uit ervaring spreken dat het de ontvanger echt iets kan doen. Het feit dat er aan je gedacht wordt kan veel losmaken en iemand het gevoel geven dat hij of zij geliefd is. Zoals de tekst op de tas al zegt; 'je bent geliefd'. Je naaste liefhebben als jezelf en omzien naar een ander wordt zo op een praktische wijze toegepast. Wie heb jij in gedachten om vlak voor de paasdagen een tas te geven? Misschien ken je meerdere mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken! Een buurtje, een collega of iemand uit de familie? Of wil je een tas doneren? Dat kan ook. Dan zorgen wij dat jouw tas(sen) goed terecht komen. Laten we samen een stukje liefde uitdelen in deze gekke tijd!"

Vrijwilligers

Via de link https://stichtingpresent.nl/denhelder/acties/paastassenactie-2023/ kun je lezen hoe je de tas - waaraan ook basisschool De Kluft en de Jumbo in Anna Paulowna bijdragen - bestelt. Doe het voor 25 maart. 

Present Den Helder & Texel helpt jou om je in te zetten voor mensen met een tekort aan financiële middelen, eenzaamheid of met een slechte gezondheid. Gewoon in je eigen woonplaats iets voor een ander betekenen en ontmoeten. Ook met je gezin, collega's, vrienden of als individuele vrijwilliger bij Present Den Helder & Texel actief worden? Ga naar https://stichtingpresent.nl/denhelder/ en geef je op. Ook financiële bijdragen zijn te allen tijde van harte welkom.

"Financiële middelen zijn nu eenmaal onontbeerlijk om laagdrempelig te kunnen blijven opereren, want iedereen is het waard om geholpen te worden", besluiten de gepassioneerde coördinatoren, die zich - evenals de vele vrijwilligers - elke dag weer op onbaatzuchtige wijze inzetten voor Present.