Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Fototentoonstelling in bibliotheek Julianadorp

Cultuur

JULIANADORP - Van dinsdag 2 mei t/m 28 juni is in bibliotheek Julianadorp een fototentoonstelling van De T’Happerij, in de volksmond ook wel bekend als café Veul, het oude dorp en de omgeving van Julianadorp.

In De T’Happerij, in de volksmond ook wel bekend als café Veul, op de hoek van de Van Foreestweg/Langevliet, hingen van oudsher ongeveer veertig mooie foto’s van café Veul, het oude dorp en de omgeving. Aangezien de eigenaar, Frank Stuijts het interieur graag een opfrisbeurt wil geven en een meer eigentijdse uitstraling wil geven, passen de foto’s hier niet meer bij. Omdat het zonde is om er niets mee te doen, benaderde hij Leen Gottschal van de facebookpagina “Julianadorp van dorpers voor dorpers” en verzamelaar van foto’s van oud Julianadorp. De bibliotheek had al eerder contact met Leen vanwege een eerdere expositie en een succesvolle beameravond met foto’s van het oude dorp. Op zijn verzoek is besloten om een groot deel van de foto’s te exposeren in de bibliotheek van Julianadorp, zodat ze ook te bekijken zijn voor de mensen die niet in het café zijn geweest.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijden de openingstijden van de bibliotheek. De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.