Sofonisba Anguissola
Sofonisba Anguissola (Foto: aangeleverd)

Kunstlezing in School 7

Cultuur

DEN HELDER - De Italiaanse schilderes Sofonisba Anguissola schilderde in haar lange leven prachtige portretten. Als innovatieve portretkunstenaar tijdens de Italiaanse renaissance was zij daarom een van de eerste wereldberoemde vrouwelijke kunstschilders. Op woensdag 17 mei om 19:30 uur organiseert KopGroep Bibliotheken, in samenwerking met Wouter Maas van Bureau Boeiend, in School 7 een kunstlezing over de Italiaanse schilderes.

Kunstlezing schilderes Sofonisba Anguissola in School 7

De carrière van een gevierde portrettiste in de zestiende eeuw

Het is niet bekend wanneer Sofonisba Anguissola precies geboren is, maar het zal rond 1532 zijn geweest. Ze overleed bijna een eeuw later in 1625. In haar lange leven woonde zij op meerdere plekken in Italië en in Madrid, waar zij als hofdame van de koningin portretten van de koninklijke familie maakte, waaronder een streng portret van koning Filips II. In deze lezing neemt de spreker de luisteraars mee op een reis langs het omvangrijke oeuvre van de kunstenares. Ook plaatst hij haar werk in het bredere perspectief van het genre van de portretschilderkunst en van het vak van schilderes in de zestiende eeuw.

Een kaartje voor de lezing kost € 7,50. In de pauze is er gratis koffie of thee. Kaarten zijn te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.