Ruud van Herp
Ruud van Herp (Foto: Familie shot)

'Na de wedstrijd altijd een vette hap'

JULIANADORP - Ruud van Herp (62) uit Julianadorp is in zijn leeftijdscategorie 10e geworden op het WK Duatlon in Ibiza. Het WK vond plaats op 30 april in Santa Eulalia Ibiza.

Door: Oesha van Dijk

''Toen ik jong was nam ik deel aan veel meer wedstrijden en nu doseer ik het meer in combinatie met werken en genieten met mijn vrouw en (klein)kinderen. Door de verschillende sporten en ook wat krachttraining en yoga is er ruime afwisseling om alle spieren aan te spreken en zich weer te herstellen. Ik loop bijvoorbeeld nooit twee dagen achter elkaar hard en maar zelden twee maal in de week een interval. Voordeel is dat ik nogal wat energie verbrand en daardoor ook een lekker en gezond vol bord eten kan nemen. En na de wedstrijd altijd een vette hap frites en kroketten. Als 20e finishen tussen vele jonkies in de triatlon van Anna Paulowna vind ik ook top! Of een sportieve uitdaging met mijn oudste zoon Daan in Zandvoort. Daar speelt ervaring mee en daarmee kan ik hem nog steeds (nog net) voorblijven,'' aldus Ruud.

De sporter sluit af met de volgende woorden: ''Genieten blijft het belangrijkste. Ik blijf liever gezond sporten tot aan het eind van mijn leven dan éénmalig op het WK podium te staan en daarna te moeten stoppen.''