Boven: Lana Sneek, Sabine Odinga en Kee Wouters. Onder: Juryleden Aafje Lem, Bregje Duijn, Tanja de Jonge en André Accord.
Boven: Lana Sneek, Sabine Odinga en Kee Wouters. Onder: Juryleden Aafje Lem, Bregje Duijn, Tanja de Jonge en André Accord. (Foto: aangeleverd)

Sabine Odinga naar provinciale finale in Amsterdam

REGIO - In de bibliotheek in Hoorn werd zaterdag 18 maart de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Van in totaal veertien voorleeskampioenen werden Lana Sneek van De Wingerd in Zwaag, Sabine Odinga van de Petrus Canisius in de Weere en Kee Wouters van De Havenrakkers in Broek in Waterland als winnaars gekozen en gaan door naar de provinciale finale.

Nationale voorleeswedstrijd

In het gebied van Texel tot Purmerend en van Castricum tot Venhuizen werd er de afgelopen weken veel en goed voorgelezen door leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Er zijn diverse lokale voorrondes geweest waarbij uiteindelijk veertien voorleeskampioenen zaterdag jl. de strijd met elkaar aangingen in Bibliotheek Hoorn. Zij lieten horen hoe goed zij kunnen voorlezen. Om de spanning een beetje in bedwang te houden, maakte presentator André Accord een ‘bieb-beat’ met het publiek tijdens de pauze.

Provinciale finale

De juryleden Aafje Lem (directeur Bibliotheek Hoorn), Bregje Duijn (provinciaal voorleeskampioen 2022) en Tanja de Jonge (juryvoorzitter, schrijfster) kozen Lana, Sabine en Kee als winnaars en zij gaan nu door naar de provinciale finale van Noord-Holland op 5 april in Amsterdam. De winnaar van deze provinciale finale vertegenwoordigt Noord-Holland tijdens de zinderende landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 24 mei in Utrecht.

Veel succes Lana, Sabine en Kee tijdens de provinciale finale.