Boskoop wordt weer een stukje schoner.
Boskoop wordt weer een stukje schoner. (Foto: Archief Rodi Media)

De buurt een stuk schoner maken

BOSKOOP- “Alles opruimen kun je nooit, maar als iedereen wat zou oprapen, scheelt dat”, stelt Simon de Jong van Boskoop Schittert. Op zaterdag 11 februari staat weer de volgende jutteractie in Boskoop op de planning. Om 10.00 uur beginnen ze op de parkeerplaats van de Ichtuskerk aan de Mendelweg 18.

“We gaan het zwerfafval opruimen. We eindigen om 11.30 uur weer op de parkeerplaats. Zowel volwassenen, als kinderen kunnen meehelpen de omgeving schoon te houden”, aldus de Jong. De organisatie zorgt voor hesjes, grijpers en afvalzakken.

De overige data zijn 11 maart, 15 april, 13 mei en 10 juni. In overleg met de schonebuurcoaches én de bibliotheek in Boskoop is op zaterdag 15 april een grote dorpsactie. Om die reden is 8 april verschoven naar 15 april. De eerste Boskoop Schittert van dit jaar had een valse start. Door het slechte weer is het niet doorgegaan.

Inspiratie

Het collectief Boskoop Schittert is geïnspireerd door Alphen Schittert. Vanuit Rotaryclub Boskoop is het initiatief genomen, op de eerste schoonmaakdag op 28 mei 2021 waren er zo'n veertig vrijwilligers met vuilniszakken en prikstokken aan de slag. "We hebben veel contact met de Alphense club”, liet De Jong eerder weten. Voor informatie:

s.dejong1955@gmail.com.