Afbeelding
(Foto: Stichting Aria)

Stichting Aria is verhuisd

BOSKOOP/WADDINXVEEN - Het inzamelpunt van Stichting Aria is onlangs verhuisd van Boskoop naar de Kerkweg 19-23 te Waddinxveen. Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur kun je hier je spullen brengen.

De stichting zoekt goede en schone kleding, beddengoed, keukenspullen, creatieve materialen, fietsen, kinderwagens, rolstoelen, tapijt, speelgoed en nieuw gebreide spullen. Ook nieuwe verzorgende producten zoals shampoo, zeep bodylotion en deodorant zijn zeer welkom. Stichting Aria houdt 1 à 2 keer per jaar een transport naar Roemenië. Daar wordt in Telechiu een markt op touw gezet waar de zeer arme bevolking voor weinig geld deze spullen kunnen kopen. Verder is de stichting van plan 1 à 2 keer per jaar markten te houden in Boskoop en/of Waddinxveen. Met de opbrengst krijgen projecten in Telechiu ondersteuning.

"We zijn heel blij met deze nieuwe ruimte in Waddinxveen, die we gratis van de eigenaar mogen gebruiken. Kom je Stichting Aria een bezoekje brengen op dinsdagochtend?"


Onderzoek naar voedsel

ALPHEN - Het buitengebied van de gemeente Alphen wordt door veel inwoners gebruikt voor sport of ontspanning. Maar het buitengebied is volgens de gemeente vooral onmisbaar voor het telen van diverse soorten voedsel. Het college is gestart met een onderzoek naar de lokale voedselvoorziening. 

"Daarin kijken we ook naar waar ons lokaal geproduceerde voedsel te koop is. Dit onderzoek is het eerste project dat begint onder Buitengewoon Waardevol Buitengebied." Pagina 17.