Cabaretier Ruurd Walinga verzorgt op zondagochtend 19 februari de kerkdienst in de Goede Herderkerk.
Cabaretier Ruurd Walinga verzorgt op zondagochtend 19 februari de kerkdienst in de Goede Herderkerk. (Foto: David van der Schaaf)

Cabaretier verzorgt kerkdienst

ALPHEN - Cabaretier Ruurd Walinga verzorgt op zondagochtend 19 februari de kerkdienst in de Goede Herderkerk aan de Ten Harmsenstraat 14 in Alphen aan den Rijn. Hij speelt dan zijn voorstelling 'Op zoek naar mezelf'. 

"Wie een gewone kerkdienst verwacht, komt voor een grote verrassing te staan, want alles gebeurt totaal anders. Wel komt de bijbelse boodschap duidelijk naar voren op een hele originele manier. De cabaretdienst past bij het thema waarover de jeugd het de afgelopen tijd heeft gehad: identiteit." 

"Het cabaretprogramma gaat over identiteit, wie ben ik. Het stuk begint in de babybox. Vervolgens staat de cabaretier uitgebreid stil bij het allereerste begin van zijn prille leventje; de fase in de buik, de bevalling en de eerste kinderjaren. Daarna leidt de zoektocht langs Bert en Ernie, adhd-vriendjes, carrière makende ouders,  ondeugende zaakjes en natuurlijk Jezus. ‘Op zoek naar mezelf’ is prikkelend, soms ietsje gedurfd en confronterend."

"Het spreekt vooral jongeren aan die op zoek zijn naar ‘wie ben ik’, maar ook hun ouders en ouderen die zich afvragen of ze echt geworden zijn wie wilden worden." Aan het slot geeft de cabaretier gratis identiteitskaarten weg, 'ID-kaarten voor het koninkrijk der hemelen'. 

"In zijn show zitten diverse liedjes en meezingers. Die staan ook op zijn cd 'Wie ben jij'. 'Op zoek naar mezelf' is niet alleen voor jongeren geschikt, maar ook voor ouders en ouderen die zichzelf al lang hebben gevonden."

Ruurd Walinga uit het Gelderse Geesteren treedt hij in tal van kerken en gemeenten op en probeert aan de hand van tien verschillende stukken uit te leggen waarom het evangelie de Blijde Boodschap wordt genoemd. Informatie: www.waterinwijn.nl.