Lezing over Godfried Bomans

ALPHEN - Gé Vaartjes geeft donderdag 16 februari van 20.00 tot 22.00 uur een lezing met als onderwerp ‘biografie over Godfried Bomans'.

"Veel Nederlanders denken Godfried Bomans, die zo vaak via het televisiescherm de huiskamer binnenstapte, goed te kennen en zijn vooral gecharmeerd van zijn wijsheid, humor en milde ironie. Die spreekt ook uit zijn boeken, bijvoorbeeld Erik of het klein insectenboek, dat in 2013 centraal stond in ‘Nederland leest’."

"Bomans was een veelzijdig getalenteerde schrijver en een boeiende televisiepersoonlijkheid, die in zijn tijd enorm bewonderd werd en nog steeds vaak wordt genoemd. Maar bovenal was hij een gecompliceerd, moeilijk te doorgronden en in wezen eenzaam persoon."

"Over Godfried Bomans is heel veel geschreven, maar een volledige biografie is er nog niet." Gé Vaartjes, die eerder biografieën over Herman de Man en Top Naeff schreef, werkt nu aan het levensverhaal van Bomans. Het is de bedoeling dat deze biografie eind 2023 verschijnt. Over Bomans, ‘de mens en de schrijver', komt Gé Vaartjes vertellen. 

Zijn verhaal wordt begeleid door een beeldpresentatie van grafisch ontwerper Pim Oxener.
De lezing ‘biografie over Godfried Bomans' wordt gegeven op donderdag 16 februari van 20.00 tot 22.00 uur. Gastspreker is Gé Vaartjes.

Locatie van de lezing: zaal achter de Oudshoornse Kerk aan de Oudshoornseweg 90 in Alphen aan den Rijn. De toegang voor niet-leden bedraagt 5 euro.