Mitchel Luijten maakt de overstap naar eredisieploeg Bevo. (Foto: PR)
Mitchel Luijten maakt de overstap naar eredisieploeg Bevo. (Foto: PR) (Foto: )

Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport

Janine Hemmes naar European Games

De door RacketSport Schiedam en Nicoverken gesponsorde padelspeelster Janine Hemmes speelt eind juni op de European Games in het Poolse Krakow. De 25-jarige Haagse, de nummer vijf op de Nederlandse ranking, vormt daar een dubbel met Maaike Betz.

Geen Southbeach meer op Maasboulevard

De kans is groot, dat het jaarlijkse sport- en recreatiespektakel SouthBeach vorig jaar zijn laatste (overigens nogal verregende) editie heeft beleefd. Het evenement ontstond in 2014 en was meteen een enorm succes. In 2020 en 2021 zorgde corona voor twee jaar oponthoud. Het keerde vorig jaar terug. Zoals het nu naar uitziet voor de laatste maal.

HBSS/futsal in halve finale KNVB-beker

Dankzij 3-2 winst winst op ASW/Waddinxveen hebben de zaalvoetballers van HBSS de halve finale bereikt van het toernooi om de KNVB-beker.

Mitchel Luijten maakt overstap naar Bevo

Handbaltalent Mitchel Luijten maakt komend seizoen de overstap van Quintus naar topploeg Bevo. Daar voegt hij zich bij de opleidingsploeg en gaat wekelijks minuten maken in de eredivisie. De 16-jarige Schiedammer werd in 2022 in zijn thuisstad genomineerd als talent van het jaar.

Hij is inmiddels ingestroomd op de Handbalacademie en traint (en studeert) doordeweeks op Topsportcentrum Papendal. “Ik heb veel zin in deze mooie uitdaging”, meldt Luijten, die zich met Oranje U17 voorbereid op het European Open.

Belgische aanwinst voor korfbalclub Nexus

Dante Bernard maakt komend seizoen bij Nexus deel uit van de selectie van trainer Mario Bernard. De Belgische korfballer speelt nu in zijn thuisland bij Sikopi op het op één na hoogste competitie-niveau.

Verder afstand van gevarenzone

Nexus won met 16-23 van hekkensluiter Wion en neemt daarmee verder afstand van de gevarenzone.

AGENDA

VOETBAL – woens: HBSS-VFC/za (Super Cup 19.30 veld Excelsior’20).

Zat (14.30): Excelsior’20-Victoria’04, OHVV-KethelSpaland, HBSS-Rijnmond/H, Hermes DVS-MSV’71, Blijdorp-PPSC, Delft-SVV.

Zon: Cluzona-VFC 

CRICKET: don VOC-Excelsior’20, Harga 11.00 Hermes-VVV; zat Thurlede 11.00 Excelsior’20-HBS; zon Dosti-Hermes DVS.

HANDBAL: zat Thurlede 19.30 DWS-TOGB(d); zon Atomium’61-Ventura(h), SOS/Kwiek Sport-DWS(h), sportpark WA 13.10 Ventura-Velo(d).

HOCKEY: zon Schaerweide-Schiedam(d), Harga 14.45 Schiedam-Ommoord(h).

HONKBAL: zon Ridderkerk Rowdies-Schiedam.

KORFBAL: zat Thurlede 16.00 Nexus-Juliana.

SOFTBAL: maan Grizzlies-Schiedam(d).