Zorgen in Thurlede, jubel in Harga

Sport

Het is lang geleden, dat de crickethoofdmacht van Excelsior’20 zich zorgen hoefde te maken over zijn topklasse-status. Hermes DVS lijkt juist op weg naar het hoogste niveau.

Na weer een nederlaag is Excelsior’20 boven het nog puntloze HBS op de voorlaatste plaats van de topklasse beland. Zaterdag was Salland ‘een maatje te groot’. De Oosterlingen veroordeelden de Schiedammers (na lang wachten, omdat de pitch te nat was) al na 126 runs tot fielden en sloten hun batbeurt met 129/2 winnend af. Daarmee blijft Excelsior’20 de kans lopen om in de degradatie-playoff terecht te komen. “Het is niet goed genoeg”, beseft Excelsior’20-captain Tim Etman. “Teveel foutjes. Er gaan teveel dingen, waarmee we voorheen geen moeite hadden, niet goed. En misschien mankeert het ons ook een beetje aan geluk.” Ook tekent hij vergoelijkend aan, dat andere clubs soms vier of zelfs vijf buitenlanders hebben ingevlogen. “Wij één. En voor de rest doen we het met eigen jongens.” Met wedstrijden tegen de andere laagvliegers HBS, VOC en ACC voor de boeg rekent hij erop, dat Excelsior’20 de veilige bovenste zes gaat bereiken. “Als we tweemaal winnen komt het goed. We zijn zeker goed genoeg om in de kampioens-play-off mee te draaien.”
Voor Hermes DVS ziet de toekomst er zonniger uit. Het kleineerde zaterdag de reserves van VCC, dat al bij 95 all out ging. Aan bat had het voordien zelf weer ruim de 200 bereikt: 239. Daniel Doyle, vorige week goed voor een century, bleef ditmaal op 15 runs steken. William Hamilton kwam tot 70 en Ashley Ostling tot 55. Het staat in de hoofdklasse tweede achter Quick.