Dennis Teeuw maakt de overstap van Verburch, waar hij de dames in de tweede divisie afleverde, naar Ventura (Foto: PR)
Dennis Teeuw maakt de overstap van Verburch, waar hij de dames in de tweede divisie afleverde, naar Ventura (Foto: PR) (Foto: )

Dennis Teeuw terug op oude nest

Sport

Leopold Fussom heeft een opvolger. De Rotterdammer heeft er drie jaar opzitten bij Ventura en vond het tijd voor een nieuw avontuur. Hetzelfde gevoel had Dennis Teeuw bij Verburch.

Omdat in het handbal het wereldje klein is sijpelde al snel door, dat Teeuw, die de Poeldijkse handbalsters dit seizoen naar de titel en tweede divisie leidde, ‘beschikbaar’ was. “Voor een nieuwe uitdaging”, noemt hij het op social media. Het telefoontje volgde. Daarmee haalt Ventura ‘een man van de club’ terug naar Schiedam. Daar wordt hij nu de regisseur van een groep meiden, waarvan er een aantal als jeugdspeelster al door hem aangestuurd zijn. Vandaar, dat hij op de eerste meet-and-greet nogal wat bekende gezichten tegen kwam.

Eerder trainde hij de Ventura-mannen, verhuisde even naar het Vlaardingse HWC (nu Twist), loodste de mannen van Oliveo naar de eerste divisie en zette vervolgens de Poeldijkse vrouwen in de lift. Een lift, die de Ventura-dames deze jaargang niet hoger tilde dan een plaats halverwege het rechterrijtje. “Dat valt het team niet aan te rekenen”, weet hij. “Er waren nogal wat vaste krachten om persoonlijke redenen afwezig.” Dat vooruitzicht is er nu niet. Met een mix van routiniers, jonge meiden die er al een competitie in de tweede divisie op hebben zitten en instromende junioren, gaat hij de uitdaging aan.

“Een geweldige groep”, noemt hij het. “Enorm gemotiveerd”, proefde hij op de ‘kennismakingsavond’. Hij zal ze toen ongetwijfeld ook gezegd hebben, dat hij mede het accent gaat leggen op een optimale conditie. Het waarom is duidelijk. “Want als je er tot aan de laatste seconde voluit voor kunt gaan, speel je een op apegapen liggende tegenstander naar verlies.” Het zal zijn aandacht voor de jonge aanwas niet verminderen. “Want er is niets zo mooi als jeugd progressie te zien maken.”