De complexen van Hermes DVS (voorgrond), HBSS en SVV (op de achtergrond) worden nu beheerd door een stichting. (Foto; UWM)
De complexen van Hermes DVS (voorgrond), HBSS en SVV (op de achtergrond) worden nu beheerd door een stichting. (Foto; UWM) (Foto: )

Sportclubs staan op achterste benen

Sport

Nadat Alles-voor-Schiedam via raadsvragen bij het college van B&W aandrong op openheid van zaken over een op handen zijnde aanbesteding van het beheer over de sportparken Harga en Willem Alexander, hebben ook de vijf betrokken verenigingen zorgen geuit.

“Waarom worden we daarbij niet betrokken”, is de essentie van de brandbrief, die Hermes DVS, HBSS, KethelSpaland, SVV en Ventura naar het stadskantoor zonden. “Waarom moeten wij via via horen wat er gaande is”, is een andere prangende vraag. En “alles wordt over onze hoofden heen gedaan”, het verwijt. “We zijn trouwens mordicus tegen zo’n aanbesteding, waardoor het beheer mogelijk bij een commerciële partij terecht komt”. Beide sportparken worden nu beheerd door een stichting. Dat werkt tot ieders tevredenheid. “We willen weten wat er nu speelt, gehoord worden en meepraten”, valt te lezen in de pittige brief, die op het Stadskantoor werd afgeleverd. “Zo ga je niet ons als gebruikers om”, hoort deze krant van één van de betrokkenen. “Waarom wordt alles achter gesloten deuren gedaan. Onze mening telt blijkbaar niet.”

Ook Thurlede staat op de achterste benen. Ook dat wordt bij de nieuwe koers van de stadsleiding betrokken. “Onze complexen vallen weliswaar niet onder een stichting, maar krijgen voor het veldonderhoud en wie weet wat nog meer, te maken met een andere constructie”, tekent Excelsior’20-voorzitter Ruud de Leede kritisch en verontrust aan. “Ook wij willen het naadje van de kous weten. Van ons kan de gemeente eveneens een brief verwachten.”

“We snappen de aanbesteding als het zou gaan om terugdringen van de kosten of als men niet tevreden zou zijn de dienstverlening”, stelde AvS-voorman Marvin Janssen in zijn raadsvragen. “Wij twijfelen of dat daadwerkelijk het geval is.” Hij wacht nog op antwoord.