Wethouder Zwang met de poster.
Wethouder Zwang met de poster. (Foto: PR)

Terugblik: Oranje Fiets Bridgedrive

Op zaterdag 6 mei was het in de vroege ochtend een drukte van belang bij het Ontmoetingscentrum De Werf aan de Kerkweg 46. Zo’n 130 bridgeliefhebbers kwamen aangefietst om een heel bijzondere bridge dag mee te gaan maken.

Na de aanmelding en het nuttigen van een kopje koffie/thee met cake, vertrokken de deelnemers, verwend door de eerste zonnestralen, al fietsend naar één van de vier locaties in Schiedam Noord. Binnen de gemeente wordt steeds meer gestimuleerd om maatschappelijke organisaties samen te laten werken. Deze uitdaging heeft BC De Werf opgepakt door het organiseren van een Oranje Fiets Bridgedrive op de locaties: Ontmoetingscentrum De Werf, Wijkcentrum De Brug, ’t Schooltje in Tuindorp en ’t Trefpunt in Bijdorp. Zowel de gemeente als de besturen van de vier locaties hebben zeer enthousiast gereageerd op dit initiatief zodat al snel de handen ineen geslagen zijn om hier een mooie dag van te maken. Aan alle reacties van de deelnemers te horen is dit fantastisch gelukt.
Nadat het zonnetje de deelnemers de hele dag verwend heeft, verzamelde alle bridgers zich, na het spelen van totaal 32 spellen (op iedere locatie 8 spellen), om ongeveer half vijf weer bij Ontmoetingscentrum De Werf in afwachting van de prijsuitreiking. Na het toosten met een Oranjebitter op deze mooie dag, is de prijsuitreiking verricht door wethouder Petra Zwang die, als geboren Schiedamse, nog eens het belang van dit soort initiatieven onderstreepte. Samen met de organisatoren Ton Verdoes, Astrid Poot en Anneke van Schooten heeft de wethouder de prijzen uitgereikt aan zo’n 40 deelnemers, met de mooiste prijs natuurlijk voor Wim Dam & Mieke Hillebrand. Met een score van 66,40% waren zij de onbetwiste winnaars van deze Oranje Fiets Bridgedrive.
Om deze eerste samenwerking in de noordrand van Schiedam nog eens te visualiseren, heeft de organisatie een prachtige poster gemaakt met daarop de 5 Olympische ringen met de gemeente als centraal punt met daaromheen de 4 locaties met nu nog dunne lijntjes aan elkaar verbonden. Dit alles afgedrukt met een achtergrond waarop de contouren van de gemeente Schiedam zichtbaar zijn. Deze poster zal op alle vier de locaties komen te hangen zodat alle bezoekers goed kunnen zien welke activiteiten er allemaal in Schiedam Noord georganiseerd worden. Zo was deze dag een topdag eindigend met de door veel deelnemers gestelde vraag “volgend jaar weer”.