Tekenen tussen de koeien

Naast de met knotwilgen versierde en slingerende Woudweg, aan de rand van Schiedam-Noord, lopen de koeien weer in de wei. Deze grote grazers lenen zich als ideale inspiratiebron voor de workshopdeelnemers van tekenaar en boerendochter Annemieke Rodenburg. Op zaterdag 20 mei en zaterdag 10 juni houdt zij de workshop ‘Tekenen tussen de koeien', waarbij zij en haar deelnemers letterlijk tussen de koeien neerstrijken.
Rodenburg neemt de deelnemers mee in het verhaal van de boerderij en haar passie voor koeien en tekenen. Tijdens de workshop moedigt zij hen aan om echt goed te kijken en de koeien te observeren. Rodenburg: "Het is iets magisch om zo midden in de natuur, tussen kalmerende koeien, creatief bezig te zijn. Dat doet iets met je. Dit is ook iedere keer weer wat ik van de deelnemers terugkrijg, dat ze het zo ontspannend en mindful vinden. Daarnaast doen ze nieuwe inzichten op en leren nieuwe tekentechnieken. Ik vind het heerlijk om het vertrouwen in het kunnen tekenen van de deelnemers, in zo'n korte tijd te zien groeien en dat ze helemaal op hun gemak zijn in het land.”

De workshop levert een flinke dosis aan inspiratie en een goed gevuld schetsboek op. Zo nemen de deelnemers een bijzondere ervaring mee naar huis.
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de workshop. Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en is inclusief materiaal, koffie/thee en iets lekkers. De kosten zijn 75 euro per persoon. De workshop vindt plaats van 9.30 uur tot 13.00 uur op Hoeve Vrijlust, Woudweg 24 te Schiedam. Aanmelden kan voor zaterdag 20 mei of 10 juni via annemiekerodenburg.com/workshops.